MIhajlović: Neznanje je nekada majka drskosti 1Foto: FoNet/MGSI

Na početku rasprave o predloženim zakonima u Skupštini Srbije šef poslaničke grupe SRS Vojislav Šešelj zatražio je od parlamenta da raspravlja o smeni potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović zbog toga što je navodno bez odluke vlade potpisala memorandum o saradnji za gradnju autoputa Preljina – Pojate sa američkom kompanijom Behtel.

To je Mihajlović u raspravi demantovala.

„Očekivao sam da će Vlada promeniti predloženi dnevni red u skupštini i da će predložiti samo jednu tačku dnevnog reda- smenu ministarke Mihajlović, između ostalog i zato jer nije reagovala na izjavu američkog ambasadora Kajla Skota da je Kosovo nezavisna i suverena država. Ona je odćutala, jer nije htela ‘gazdi da skače u oči i da mu se javno suprotstavlja. Vlada koja trpi takvu ministarku sve više će se sama nalaziti u teškoj situaciji”, rekao je Šešelj, napominjući da j njena smena jedino logično i racionalno rešenje u spasavanju ove vlade.

Šešelj je rekao da je to što je MIhajlovićeva ministarka protiv svih pravila elementarne logike, van zdravog razuma.

„Bože sačuvaj šta je Srbija dočekala. Po novinama tvrdiš kako mrzim žene. Ne, ja žene mnogo volim, ali mrzim alapače koje se dočepaju vlasti pa misle da su sve i svja“, rekao je Šešelj, na šta mu je Gordana Čomić, poslanica DS dobacila da ne može da kaže ženi da je alapača, a lider radikala je Čomićevoj poručio da se prvo obrije pa da onda dođe na sednicu, a Mihajlovićevoj da je jasno u čije će radove završiti, aludirajući na demokrate.

Balša Božović, poslanik DS upozorio je predsedavajućeg Veroljuba Arsića da je morao da reaguje na uvrede koje je izrekao Šešelj na račun Čomićeve i ministarke,a Arsić je rekao da nema potrebe da brani Mihajlovićevu jer ona sama to dobro čini. Podsetio je pritom i da svaka akcija ima reakciju.

Odgovarajući Šešelju ministarka Mihajlović rekla je da je navikla na uvrede radikala, ali da ona nema nameru da bilo koga prevaspitava i da joj je jasno da je neznanje nekada majka drskosti. Ona je podsetila da je sa ambasadorm SAD Kajlom Skotom, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra trgovine SAD Vilbura Rosa, potpisala 6. septembra Memorandum o razumevanju izmedu Srbije i SAD u oblasti infrastrukture. Minsitarka je istakla da Srbija u infrastrukturnim projektima sarađuje i sa drugim zemljama, Kinom, Rusijom, Azerbejdžanom navodeći da smo previše mali da bi odbijali saradnju i da sarađujemo i sa američkim kompanijama. Mihajlović je dodala da se kada je Šešelj bio u Vladi Srbije nije ništa gradilo, “već su padale bombe“.

„Tako da nemojte da nam govorite šta treba da radimo“, poručila je Mihajlović Šešelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari