Mihajlović: Nismo razgovarali o novom premijeru 1Zorana Mihajlović Foto: Press MGSI

Koliko se sećam, na sednici Predsedništva stranke nismo razgovarali o novom premijeru, izjavila je danas potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović na pitanje novinara da prokomentariše izjavu premijerke Ane Brnabić da je ona jedan od kandidata za predsednicu Vlade i da je bliži dogovor za koaliciju sa Aleksandrom Šapićem.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da predsednik Aleksandar Vučić najozbiljnije razmišlja o ulasku u koaliciju sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem i navela da je ona jedan od dva kandidata za premijera nove vlade.

„Ne znam broj kandidata za novog predsednika vlade, jer o tome nismo ni raspravljali na sednici Predsedništva stranke pre par dana. Isto tako, ne izgleda mi ni da smo bliži koaliciji sa Šapićem, na osnovu razgovora na toj sednici. Kako god, konačna odluka i o izboru nove vlade i koalicionim partnerima biće doneta na organima stranke, na predlog predsednika države i naše stranke Aleksandra Vučića”, navela je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je naglasila da čvrsto stoji pri stavu, a veruje da svi misle, da nova vlada mora biti još efikasnija, sposobnija, iskusnija i obrazovanija od dosadasnje, zbog svih izazova koji se nalaze pred državom.

„Nova vlada mora biti bolja od ove, u svakom resoru, od mog pa nadalje”, izjavila je Zorana Mihajlović danas u Nišu. Ona je naglasila da će predsednika i članove buduće vlade birati rukovodstvo Srpske napredne stranke na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari