Mihajlović: Pitanje doktorata je privatna stvar Siniše Malog 1Foto: Beta

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović osudila je danas akciju Inicijative Ne davimo Beograd ispred Ministarstva finansija i izjave Vuka Jeremića o premijerki Ani Brnabić kao „pokušaj uzurpacije državnih institucija“ i „prostačko ponašanje“, a za doktorat Siniše Malog rekla da je to njegovo „privatno pitanje“.

„Pokušaj stavljanja lanca na sporedni ulaz zgrade Ministarstva finansija od strane grupe ‘Ne davimo Beograd’, kako bi se navodno sprečio ulazak ministra Siniše Malog, kao i izjava Vuka Jeremića u kojoj premijerku Brnabić naziva ‘huljom’ i preti hapšenjem zbog stava da neće da smeni ministra Malog zbog poništavanja doktorata, nije ništa drugo nego još jedan pokušaj nasilja opozicionih pristalica“, navodi u pisanoj izjavi Zorana Mihajlović.

Ona ističe kako „Univerzitet u Beogradu ima nadležnost da proverava doktorske disertacije svih svojih doktoranada, isto kao što i predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaju nadležnost da na osnovu izborne volje građana određuju ko će biti član Vlade“.

„Vlada Srbije nema nameru da se svojim odlukama meša ni u nadležnosti ni i rad Univerziteta u Beogradu, kao što ni Univerzitet nema nameru da svojim odlukama odlučuje ko će biti člana Vlade Srbije. Zato ovakve akcije opozicije nisu ništa drugo nego novi jalov pokušaj da opozicija sakupi neki politički poen pošto nikakav program i nema“, navela je Mihajlović.

Po njenom mišljenju, „pitanje doktorata je privatna stvar Siniše Malog“ i „njegovog ličnog odnosa sa Univerzitetom u Beogradu“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari