Mihajlović: Protesti ispred Skupštine - hvatanje za slamku političkog spasa 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ocenila je danas da protesti ispred Skupštine na koje pozivaju opozicioni lideri nisu „ništa drugo nego hvatanje za slamku političkog spasa“.

“Svako blokiranje rada državnih institucija predstavlja nasilje nad demokratskim principima i prekrajanje volje naroda“, navela je u pisanoj izjavi Mihajlović, ističući kako su građani na izborima „jasno pokazali koga žele u srpskom parlamentu“.

„Oni koji su se plašili da na te izbore izađu jer nisu imali ništa da ponude, kao i oni koji nisu uspeli ni cenzus od tri odsto da pređu, danas bi nasilno, izazivajući incidente, da osvoje vlast“, smatra Mihajlović, naglašavajući da se „vlast se osvaja programom, radom i rezultatima, na izborima“, a ne pretnjama „pejntbol puškama, protestima i neredima”.

“U ovom teškom i izazovnom vremenu za ceo svet, kada se naša država lavovski bori da sačuva zdravlje i živote građana, pozivanje na masovna okupljanja su veoma opasna i predstavljaju vrhunsku neodgovornost i nebrigu za ljude. Još jednom srpska opozicija pokazuje koliko im je do građana i građanki zapravo stalo – tek onoliko da zadovolje sopstvene interese i sačuvaju sebe na političkoj sceni”, izjavila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari