Mihajlović: Reakcije opozicije pokazuju da nisu u stanju da interes građana stave iznad svojih 1Zorana Mihajlović Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da negativne reakcije opozicije na svaki potez države u uslovima zdravstvene i ekonomske krize u čitavom svetu pokazuju da nisu u stanju da interes građana i države stave iznad svojih političkih i ličnih interesa.

„Da li je moguće da za vas nije važno što je Srbija vakcinisala stotine hiljada građana, kad to druge, pa i neke mnogo razvijenije, još ne mogu? Zar ne postoji barem jedan auto-put ili železnička pruga za koju ćete reći da je dobro što će biti izgrađena, zbog građana Srbije? Zar ne prepoznajete da je za građane Srbije dobro što država u vreme nove svetske ekonomske krize nije pred bankrotom, već može da pomogne svojim građanima i privredi?“, upitala je Mihajlović, piše u saopštenju.

„Ako su članovi jedne od najopasnijih kriminalnih grupa iza rešetaka, zar to ne čini Srbiju bezbednijom i boljim mestom za život“, pitala je Mihajlović i navela da je „sve što građani Srbije vide kao dobro i pozitivno i po čemu se o Srbiji u svetu čuje dobar glas, za deo opozicije isključivo negativno“.

Mihajlović je pitala opoziciju „zar zaista misle da je njihov politički rejting važniji od zdravlja građana, od napretka ekonomije, od toga da Srbija bude bezbedna“.

Ona je pitala i koliku cenu bi trebalo da platimo u ljudskim životima, u ekonomskom zaostajanju, u broju krivičnih dela, samo da bi opozicija ostvarila neku političku korist.

„Da li je jedini program s kojim možete da izađete ‘za sve su krivi Vučić i SNS’, ili postoji neka vaša ideja, predlog, šta biste vi uradili bolje? Кao neko ko je funkcioner i u Vladi i u svojoj stranci, rekla bih vam – samo napred, ali kao građanin, smatram da time činite loše svojoj zemlji, i političari, bez obzira na to kojoj opciji pripadaju i da li su na vlasti ili u opoziciji, trebalo bi da pokažu odgovornost prema građanima i državi u kojoj žive“, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari