Mihajlović: Upadom u RTS opozicija pokazala za kakvu Srbiju se zalaže 1Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je danas da u demokratskoj zemlji nasilje nije legitiman oblik političke borbe.

Ona je dodala da su upadom u RTS lideri Saveza za Srbiju pokazali za kakve se vrednosti i za kakvu Srbiju zalažu.

„Kakva je to sloboda, demokratija i pravna država za koju se zalažu (Dragan) Đilas, (Boško) Obradović, (Vuk) Jeremić i ostali ako odbijaju izbore, izlaze iz jednih institucija, dok u druge upadaju, u nameri da silom sprovedu svoju volju? Koji je njihov stav i politika ako preko dana govore da hoće da čuvaju institucije, a kad padne mrak nasilno upadaju u RTS. Koga oni zastupaju, kad miran građanski protest pretvore u sukob s policijom?“, navela je Mihajlović u saopštenju.

U podne okupljanje demonstranata ispred Predsedništva za vreme Vučićevog obraćanja

Ona je rekla da se delovanje opozicije u svim demokratskim zemljama zasniva na drugačijem programu od vlasti, ali da se u slučaju Saveza za Srbiju „program svodi na nasilnu smenu vlasti“.

Podsetimo, građani koji su se sinoć okupili na protestu „1 od 5 miliona“ nakon upada u prostorije RTS-a nakon intervencije policije razišli su se oko ponoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari