Mihajlović: Vlada se neće praviti po tome da li Dačić hoće ili neće da bude njen deo 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade (arhiva)

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je da nova vlada neće biti sastavljana prema tome koliko će koja stranka dobiti resora, već prema tome ko može, ume i hoće uspešno da odgovori na izazove koji stoje pred Srbijom.

Mihajlovićeva je u intervjuu Kuriru istakla da ti izazovi nisu mali – od pitanja Kosova i Metohije, preko svih ekonomskih izazova u vezi sa epidemijom koronavirusa i očuvanja zdravlja građana, do pristupanja Evropskoj uniji.

„To, ali i mnogo drugih ozbiljnih pitanja, biće teme prilikom sastavljanje nove vlade, a ne šta želi SPS ili neke druge stranke“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da će mandatara predložiti predsednik države Aleksandar Vučić, a da će SNS odlučiti ko će je predstavljati u Vladi.

Mihajlovićeva je istakla da joj se čini da se u pričama o sastavljanju vlade u javnosti mnogo pažnje posvećuje Socijalističkoj partiji Srbije, kao da se polazi od toga da je Srpskoj naprednoj stranci potreban još neko da bi obezbedila većinu.

„Lista koju je predvodio Aleksandar Vučić osvojila je na izborima 188 mesta, odnosno 75 odsto poslaničkih mandata, i nova vlada neće se praviti prema tome da li lider SPS Ivica Dačić, ili bilo ko drugi, hoće ili neće da bude njen deo. Socijalisti, ili neko drugi, mogu da budu samo jedna karika u stvaranju vlade“ poručila je Mihajlovićeva.

Ivica Dačić je večeras  izjavio da je SPS spreman za saradnju sa SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari