Milena Popović: Oliver Ivanović nije tražio zaštitu 1Milena Ivanović Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Poslednja saputnica ubijenog lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“, Milena Popović, izjavila je za Politiku da Oliver Ivanović „nikada nije dobio direktnu pretnju, niti je tražio zaštitu“.

Ona je negirala spekulacije da je Ivanović dao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću imena ljudi koji su ugrožavali njegovu bezbednost.

– To nije tačno. Ja sam prisustvovala svim sastancima Olivera sa Vučićem i znam šta su bile teme. Oni su pričali o svim temama, ali se Oliver ni u jednom trenutku nije osetio nebezbednim. On jeste govorio o svim stvarima koje njemu smetaju i koje je smatrao pogrešnim, direktno je pričao o tome, ali nikada nije govorio o svojoj bezbednosti, niti je smatrao da je ugrožen – naglasila je Milena Ivanović u svom poslednjem od mnogobrojnih obraćanja javnosti proteklih nekoliko dana.

Ona istakla da je ubijeni Oliver Ivanović „pravio razliku između političke borbe i bezbednosti i da te dve stvari ne treba povezivati“, kao i dase njegove izjave o situaciji na severu KiM odnose na „predizbornu kampanju“ u kojoj je Ivanović učestvovao 2017. kao kandidat za gradonačelnika severne Mitrovice. Na pitanje šta je Oliver mislio kad je rekao da se „Srbi boje od Srba više nego što su se bojali 1999. i 2004. i 2008. od radikalnih Albanaca“, Milena Ivanović je odgovorila da se to odnosilo na određene kriminalne krugove, pošto je on stalno potencirao borbu protiv kriminala.

Milena Popović najavila je da na dan ubistva Olivera Ivanovića 16. januara neće učestvovati ni na kakvim skupovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari