Milenković Kerković: Vlast obeležila Dveri i Obradovića kao najveće neprijatelje 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Potpredsednica pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković ocenila je da podignuti optužni predlog za vođenje krivičnog postupka protiv predsednika Boška Obradovića, visokog funkcionera Slaviše Miletića, kao i članova Marka Đurđevića i Davora Đurđevića, „predstavlja nastavak kompleksne agresije autokratskog režima na Dveri“.

Optužnica protiv lidera i poslanika dveri podneta je, kako se navodi, zbog učešća u protestu 8. maja na stepeništu ispred Narodne skupštine.

„Proskripcija i odmazda prema političkim protivnicima karakteriše sve diktatorske i tiranske režime od Кornelija Sule, preko generala Pinočea, do balkanskih samodržaca Mila Đukanovića i njegovog brata blizanca Aleksandra Vučića. Izborna pobeda, demokratska smena režima i konstituisanje Narodne skupštine oslobođene Crne Gore, a nakon istorijskog poraza na izborima Vučićevog najbližeg saradnika i mentora iz Podgorice, očito su SNS režim učinile još nervoznijim“, navela je Milenković Kerković u današnjem saopštenju.

Dodala je da je ovim potezom vlast jasno obeležila i Dveri i njihovog lidera Obradovića kao najveće protivnike „aktuelnog antidemokratskog i kleptokratskog režima“.

„Кada se, nakon pada režima, bude pisala istorija beščašća Srpske napredne stranke, kada budu progovorili svi koji sada ćute, i ovaj optužni predlog protiv Boška Obradovića, tadašnjeg narodnog poslanika, predsednika opozicione stranke i njegovih saboraca, biće udžbenički primer selektivnog rada Tužilaštva, njegove tragične politizacije i potpune zavisnosti od jednog odnarođenog režima“, navedeno je u saopštenju potpredsednice Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari