Milićević predložio vanredne izbore u Čajetini, Paraćinu i Šapcu 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

“Ako postoje problemi u funkcionisanju tih opština, kako tvrde njihovi čelnici zbog pritisaka republičke vlasti, onda neka organizuju vanredne lokalne izbore, kako građani ne bi trpeli i kako bi mogli da se izjasne kome više veruju.

A istina je da pritiska republičkih vlasti na te lokalne samouprave nema, a na predloge premijerke Ane Brnabić održan je i sastanak sa resornim ministrom Brankom Ružićem, ali je činjenica da Nebojša Zelenović, Saša Paunović i Milan Stamatović ne žele dijalog”, rekao je Milićević i dodao da ne postoje dvostruki aršini predstavnika republičke vlasti kada su opštine u pitanju, niti favorizacije bilo koje opštine.

On je ocenio i da je žalba koju su predstavnici Čajetine, Paraćina i Šapca uputili Savetu Evrope samo deo politčke borbe kako bi sačuvali svoje fotelje, odnosno vlast.“Oni samo žele političku promociju sa ciljem da sačuvaju svoje fotelje i vlast. Mi im dajemo predlog da idemo na vanredne lokalne izbore, a građani će prepoznati ko je u pravu i glasati. Evo neka se uz izbore u Lučanima održe i izbori u ove tri opštine“, kazao je Milićević, podsećajući da je opozicija već objavila da je pobedila u Lučanima.

Čelnici Čajetine, Paraćina i Šapca, Savetu Evrope uputili su žalbu zbog, kako su naveli, stalnog pritiska Srpske napredne stranke na te lokalne samouprave u kojoj su na vlasti stranke koje ne pripadaju vladajućoj većini na republičkom nivou.

Komentarišući najavu lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića da će prikupljati potpise za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da Srbiji treba neki novi 5. oktobar, Milićević je rekao da se demokratija ne ostvaruje na ulici, nego na izborima gde građani Jankovića očigledno uopšte ne prepoznaju. “Za SPS 5. oktobar 2000. godine kada je smenjen bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević i tadašnji predsednik SPS jedna velika prevara i simbol propuštenih šansi i iznevernih obećanja”, zaključio je Milićević na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari