Milićević predložio vanredne izbore u Čajetini, Paraćinu i Šapcu

Đorđe Milićević, šef poslaničke Socijalističke partije Srbije predložio je predsednicima opštine Šabac, Čajetina i Paraćin da se u tim lokalnim samoupravama održe vanredni izbori

Ostavite komentar


  1. Bravo za ideju. Provetravanje u opstinama Paracin, Sabac, Cajetina je nuzno, ali bi to trebalo uciniti i u opstinama Razanj, Cicevac i Aleksinac. Zato sto sve ove opstine cine jedan nevidljivi PRSTEN, a pojedini predsednici su na funkciji i skoro dve decenije.
    Sasa Paunovic, predsednik Opstine Paracin je ubedljivo najduze na vlasti, cak 18 godina, Milan Stamatovic, predsednik Opstine Cajetina-17 godina, Zlatan Krkic, predsednik Opstine Cicevac-15 godina, Dobrica Stojkovic, predsednik Opstine Razanj-12 godina, Nenad Stankovic, predsednik Opstine Alekasinac-10 godina, dok je Nebojsa Zelenovic u Sapcu na vlasti 4 godine, ali je njegova opcija Zajedno za Srbiju, koja je nastala iz DS neprekidno na vlasti od 2000. godine.
    Sva ova opstinska PREVSHODSTVA, u medjuvremenu su toliko srasli s drzavnom foteljom, da su pogubli kontakt s realnoscu i umesto politike u interesu svih gradjana sprovode samo aktivnosti na realizaciji svojih licnih interesa, odnosno GRUPE(citaj mafije) kojoj pripadaju, a koja opstinske budzete koristi kao privatnu prciju.
    U medjuvremenu licna imovina pojedinih predsednika ovih OPSTINA se uvecala i do 100 puta sto se nije moglo steci samo od opstinske plate. Citava njihova dugogodisnja delatnost svodi se samo na kockanje trotoara, lickanje fasada i metenje ulica. Dok ih uopste nije briga kako gradjani zive i od cega ce da plate sve te silne komunalne usluge.
    Naprotiv gradjani koji slucajno stanu NA PUT privatnom interesu nekom od predsednika opstina u ovim samoupravama rizikuju da budu stalna meta komunalnih, gradjevinskih i drugih inspekcija. Sikana u tom slucaju ne prestaje sve dok se gradjani ne uniste finansijski ili ne plate REKET. Neki su i zivotom platili stajanje na zulj pojedinim predsednicima opstina. A, baska to sto se u nekim opstinama na izuzetno visokim fjunkcijama nalaze osobe koje imaju KRIVICNI DOSJE, za dela kao sto su i ubistva.
    Zato bi nadlezno Ministarstvo drzavne uprave i lokalne samouprave trebalo da se zahvali ovim OPSTINSKIM SAMODRSCIMA, koji su nemareci za zakon do neba razvili sopstveni KULT LICNOSTI i VOLUNTARIZAM, i uvede PRIVREMENU UPRAVU, koja ce pripremiti i organizovati nove lokalne izbore, za novu bolju vlast. U suprotnom oni ce ostati i posle novih izbora, jer su i prethodne vece pre samih izbora namestili.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 9

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.