Milićević: SPS 29 godina bio relevantan činilac, to dovoljno govori o nama i našoj snazi 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) i potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević kazao je da je SPS svih 29 godina otkad je osnovan bio relevantan činilac na političkoj sceni i da to sasvim dovoljno govori o toj stranci i njenoj snazi.

Milićević je u Opštini Zvezdara, u razgovoru sa građanima rekao da je SPS proslavio 29. rođendan i da je ta partija ostala verna ideji socijalne pravde i onda kada je bilo, kako je rekao, najteže tokom 5. oktobra 2000. godine.

„Naša najveća slava je da kada padnemo, znamo da se podignemo i uspravimo“, rekao je Milićević.

On je kazao da ta partija nikada nije, kako je ocenio, bila protiv svoje države i naroda.

„Od prošlosti se ne živi, od prošlosti se izvlače pouke“, rekao je Milićević i dodao da je najveća greška to što ta partija nije bila svesna nekih grešaka kada su imali apsolutnu vlast, nego je shvatili posle.

On je kazao da je „ponosan na crvenu boju“ i dodao da je ta boja „simbol krvi radnika i boraca“, a da „drugi treba da se crvene zbog sramote“.

Milićević je kazao da je bilo brojnih pokušaja da se, kako je naveo, obesmisli i minimizira rad Skupštine Srbije, ali da je ona „simbol demokratičnosti“ i da „radi u najboljem interesu gradjana“.

Niko nikada u Skupštini Srbije nije imao nameru da spreči demokratsku raspravu i demokratsko sučeljavnje mišljenja, naveo je Milićević.

„Dakle, ne snaga sile, nego snaga argumenata“, rekao je Milićević.

On je odgovarajući na pitanje o Kosovu, rekao da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i da je rezultat ministra spoljnih poslova i predsednika SPS-a Ivice Dačića to da je 13 država povuklo odluke o priznanju nezavisnosti Kosova.

Ministar državne uprave i lokalne samourpave Branko Ružić naveo je odgovarajući na pitanje o nedavno usvojenom Zakonu o komunalnoj miliciji, da će taj zakon omogućiti da je sve opštine u Srbiji sada mogu osnovati. „Suština je da se zaista povede računa i o komunalnom redu“, ocenio je Ružić.

Ministar energetike i Aleksandar Antić kazao je kao odgovor na pitanje o ceni struje da Srbija ima najnižu cenu u Evropi, ali da je i ta cena za odredjni broj ljudi, kako je ocenio, teret i dodao da je zato 2015. godine doneta odluka da se pruži podrška siromašnijim ljudima. On je naveo da tu podršku uživa 75.000 porodica u Srbiji.

Govoreći o Kosovu, Antić je naveo da se „borbom za otpriznavanja“ Srbija bori ne za status kvo, već da kroz tu borbu gradi svoju poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari