Milivoje Dolović (SNS) novi predsednik opštine Lučani 1Foto: Wikipedia/Cogoljevic Branko

Odbornici Skupštine Lučana izabrali su danas funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Milivoja Dolovića za novog predsednika opštine.

Za zamenika predsednika opštine izabran je doktor veterine Miloš Jovičić iz SNS, a izabrano je i sedam članova Opštinskog veća.

Ranije danas za predsednicu Skupštine Lučana izabrana je profesorka narodne odbrane Vesna Stambolić iz SNS, koja je u prethodnom mandatu bila predsednica opštine.

Novi funkcioneri izabrani su glasovima odbornika SNS i Socijalsitičke partije Srbije (SPS), dok su protiv bili opozicioni odbornici Saveza za Srbiju (SzS) i Grupe gradjana „Jedan tim“.

Skupština Lučana ima 35 odborničkih mesta, od kojih SNS ima 27, SPS dva, SzS četiri i Grupa građana „Jedan tim“ dva odbornika.

Lokalni izbori u Lučanima održani su 16. decembra.

Na izborima je učestvovalo osam lista.

Ispod cenzusa su ostale liste „Milan Krkobabić – Partija ujedinjenih penzionera Srbije“, Pokret obnove kraljevine Srbije, „Dr Vojislav Šešelj- Srpska radikalna stranka“ i lista „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“.

Nova Srbija i Pokret slobodnih građana bojkotovali su lokalne izbore u Lučanima, jer, prema njihovoj oceni, „nisu postojali uslovi za fer i slobodne lokalne izbore“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari