Milivojević: Dobro je što predsednik Vučić nije dobio batine 1Cvijetin Milivojević Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je danas da je pozivom na „fer tuču“ Aleksandar Vučić još jednom unizio funkciju predsednika Republike Srbije, ali da je dobro što prilikom susreta sa funkcionerima Narodne stranke (NS) nije dobio batine.

Milivojević je agenciji Beta kazao da su funkcioneri NS predvođeni Vukom Jeremićem pokazali pribranost i da nisu naseli na uvrede i provakacije koje im je u predsedništvu uputio predsednik države i Srpske napredne stranke (SNS).

Predstavnici NS, Vuk Jeremić, Vladimir Gajić, Miroslav Aleksić i Borislav Novaković, došli su jutros na poziv šefa srpske države Aleksandra Vučića u predsedništvo na Andrićevom vencu.

Vučić je prethodnog dana pozvao funkcionere NS da dođu i da pokušaju da ga „linčuju“ i da će on, kako je rekao, sam da izađe na kraj s njih petoricom, računajući i Borivoja Borovića.

Do susreta između funkcionera NS i Vučića je došlo u zgradi Predsedništva i kako su mediji objavili sve se završilo bez tuče, ali uz uvrede koje je predsednik države uputio članovima opozicione stranke.

„Ovo što je Vučić uradio juče i danas, najavljuje njegovu politiku nekim drugim sredstvima. Neprimereno je da predsednik Republike zove bilo koga na fer tuču, a posebno ne predstavnike opozicije“, ocenio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, predstavnici NS nisu došli nepozvani u predsedništvo, i „muški“ su izašli Vučiću na crtu.

„Gledano iz markentiškog ugla, Jeremićeva stranka će sigurno, u biračkom telu, dobiti na simpatijama nakon današnjeg događaja u Predsedništvu“, rekao je politikolog.

Istakao je da je dobro što nije došlo do tuče, jer bi predsednik države sigurno dobio batine odčetvorice suparnika, naravno pod uslovom da obezbeđenje bude po strani.

„Da je došlo do tuče, i da je Vučić dobio batine, on bi pozvao svoje članstvo da ga osveti u masovnom fizičkom obračunu protiv narodnjaka i ostalih opozicionih stranaka. Njegovi mediji bi objavili da je Vuk Jeremić došao da ga ubije. Sreća je što Vučić nije imao hrabrosti da se sam pojavi pred Vukom Jeremićem, bez obezbeđenja“, rekao je politikolog.

On je kazao da ovo nije prvi put da Vučić unizi funkciju predsednika Republike.

„Vučić gotovo iz sata u sat unižava funkciju predsednika države, kršeći Ustav na najbrutalniji način. Od poziva na tuču, mnogo gori Vučićevi potezi, s nesagledivim posledicama, su bili potpisivanje Briselskog sporazuma ili Vašingtonskog dokumenta, bez ikakvog mandata vlade“, kazao je Milivojević.

Naglasio je da Vučić, kršeći Ustav a pozivajući se na poligraf, nije dozvolio da sud utvrdi eventualnu umešanost pojedinih osoba u ubistvo Olivera Ivanovića.

Dodao je da je Vučić u svojim obraćanjima targetirao najmanje 100 osoba iz javnog života koji su postali mete režimskih tabloida.

„Vučićevi poltroni i šlihtare na državnim funkcijama su targetirale na hiljade najuglednijih ljudi u Srbiji. Mene su danas u jednom tabloidu optužili da zajedno sa SPS-om zabijam nož u leđa Aleksandru Vučiću. To je njima kao ‘dobar dan'“, kazao je Milivojević.

Da optužbe naprednjaka nemaju granica, podsetio je on, govori i to što je Aleksandar Vučić za Jelisavetu Vasilić rekao da je koruptivna ličnost.

„On je najčasnijeg člana vladinog Saveta za borbu protiv korupcije optužio za korupciju, a ne državne funkcionere, direktore javnih preduzeća ili kompanije koje su povezane s vlašću“, naglasio je politikolog Cvijetin Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari