Milivojević (DS): Tužilac ćuti u slučaju Obradović, ali Srbija će uskoro biti slobodna zemlja 1Krušik, arhiva Foto: FoNet/MOD

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da tužilaštvo još nije rešilo slučaj uzbunjivača Aleksandra Obradovića koji je ukazao na zloupotrebe i korupciju u valjevskoj fabrici „Krušik“, iako je prošlo već dve godine.

Kako je naveo u saopštenju član Glavnog odbora DS Srđan Milivojević „nadležni tužilac Branko Stamatović je na prošlu godišnjicu od pritvaranja Obradovića izjavio da je krivični postupak protiv njega u završnoj fazi, a sada je ponovio isto.

„Drugačije ne može ni biti kada je od početka jasno da je pomenuti tužilac dobio zadatak da reši nerešivo. Jer, ako je Obradović novinarima predao neistinite podatke, onda nije odao poslovne tajne, a ako je izneo istinite podatke, onda neko drugi mora u zatvor“, ocenio je Milivojević.

Prema njegovim rečima zbog toga što bi neko drugi trebalo da ode u zatvor građani Srbije nisu čuli ni reč o tome da li je pokrenuta istraga o vrlo ozbiljnim i dokumentivanim optužbama koje je izneo Obradović o malverzacijama u vezi sa švercom oružja iz Кrušika.

„Umesto da država nagradi ovog hrabrog pojedinca koji je prikupio dokaze o umešanosti vrha naprednjačkog režima u organizovani kriminal i korupciju, Obradović je suspendovan sa posla i suočen sa svakodnevnim pretnjama zbog ispoljene građanske hrabrosti i odgovornosti“, ukazao je Milivojević.

Milivojević je dodao da je Obradović zahvaljujući ogromnom pritisku javnosti i velikoj podršci građana 18. decembra 2019. godine pušten iz pritvora, ali da još nije slobodan čovek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari