Milivojević: Vesić vrlo ozbiljno primio transfer Aleksandra Šapića 1Foto:Fonet/Zoran Mrđa

Ne mislim da je Aleksandar Vučić odlučio da Goran Vesić bude kandidat naprednjaka za gradonačelnika Beograda, ali mu je dao šansu da ukrsti rukavice sa Aleksandrom Šapićem, izjavio je za portal N1 politikolog Cvijetin Milivojević, komentarišući vidnu promenu ponašanja drugog čoveka prestonice.

“Ovo što gledamo u poslednjih mesec-dva, nekog ‘novog‘ Vesića, liči na jednu ne mogu reći demokratsku, ali svakako demokratičniju verziju naprednjaka“, ocenio je Milivojević.

„Možda je to ono Vesićevo ‘drugo ja‘ koje je poneo iz dela svoje političke karijere obeleženog članstvom u najvišim organima Demokratske stranke“, aludira Milivojević na Vesićeve “rane radove“.

Razlog za Vesićevu očiglednu promenu imidža on vidi pre svega u “unutrašnjoj utakmici koja se vodi u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) za mesto budućeg kandidata SNS za gradonačelnika Beograda“.

Milivojeviću “deluje da je Vesić vrlo ozbiljno primio transfer Aleksandra Šapića i njegove stranke u SNS“.

Prema njegovom tumačenju, „shvatio je to kao poruku lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da bi Šapić, pre raspisivanja izbora, takođe mogao da bude istestiran kao kandidat stranke za gradonačelnika, a večiti zamenik Vesić bi u tom slučaju mogao da ostane bez skoro pa viđene kandidature“.

„Kao što je već bio ostao bez mesta gradonačelnika pre prethodnih gradskih izbora“, podsetio je Milivojević, koji smatra indikativnim to što Vesić sebe promoviše samo imenom i prezimom, bez funkcije ili naziva stranke .

To je jedna vrsta liderske kampanje koju malo ko u SNS sme sebi da priušti, smatra Milivojević i napominje da ne može da se „seti da je iko u SNS za ovih devet godina imao toliku slobodu da vodi ovakvu kampanju, a Vesić to svakako ne radi na svoju ruku“.

„Prilično sam uveren da to radi uz Vučićevo dopuštenje. Evo, ja sam uhvatio sebe da mi je sve to što radi Vesić u ulozi slobodnog strelca čak i simpatično, iako nemam neke političke simpatije prema toj stranci“, izjavio je Milivojević.

Prema njegovom viđenju, te akcije u kojima se Vesić u „poslednje vreme pojavljuje priliče nekome ko bi bio dobar gradonačelnik, ako zaboravimo njegov prethodni politički život“.

Milivojević misli da se unutar SNS nijedna ozbiljna kampanja ne radi bez istraživanja javnog mnjenja i dodaje da to „Vučić nosi još iz vremena kad je odrastao u opoziciji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari