Milojičić: Prećeno nam je čak i pištoljem 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Opozicione stranke ni posle poraza u Beogradu ni na lokalnim izborima nisu jedinstvene.

Izbori u opštini Smederevska Palanka, u nedelju 25. marta, opet izazivaju tenzije među opozicijom, koja u toj opštini ide u više kolona.

Netačna je tvrdnja Vuka Jeremića, predsednika Narodne stranke, da su na izborima u Smederevskoj Palanci u koaliciji DS, DSS, LDP i SDS, kažu za Danas Radoslav Milojičić, nosilac liste koalicije oko DS, i Marko Đurišić, funkcioner SDS. Listu „Palanka u srcu – dr Nikola Grujić – Radoslav Milojičić Kena“, koja će pod brojem dva učestvovati na izborima u toj opštini u nedelju, 25. marta, čini koalicija DS, Nova stranka i DSS.

Jeremić, čija stranka takođe učestvuje na izborima u toj opštini, nedavno je gostujući na televiziji N1 rekao da je u Smederevskoj Palanci napravljena „dosta čudna lista DS, DSS, LDP i SDS“, kojima je jedino zajedničko to što su na beogradskim izborima ostvarili jako loš rezultat, kao i da je ta lista oborila listu njegove stranke prilikom predaje liste. Prema Jeremićevim rečima, ova lista sada ima podršku vlasti i aktivista SNS.

Milojičić kaže da Jeremić iznosi najobičnije neistine.

– Nismo u koaliciji ni sa LDP niti sa SDS, već sa Novom i DSS. Takođe, članovi iz naših redova u Izbornoj komisiji su glasali i za obaranje liste SNS i NS, jer su obe liste prekršile zakon. Mi smo glasali principijelno – navodi Milojičić. Na pitanje otkud koalicija sa DSS, on odgovara da je reč o lokalnoj politici i da je čovek iz DSS demokratski orijentisan i da sa njim postoji dobra saradnja.

– Jeremić to verovatno govori jer ljudi iz njegove stranke nisu uspeli da se dogovore sa tim čovekom, pošto su i oni želeli da bude na njihovoj listi – kaže Milojičić.

I Đurišić navodi da SDS nije na listi sa DS jer ta stranka u Palanci nema lokalni odbor.

Radoslav Milojičić, koji je i bivši predsednik opštine Smederevska Palanka iz redova Demokratske stranke, nije želeo da prognozira rezultate nedeljnih izbora, rekavši da će se to tek videti.

– Iza nas je dva i po meseca ozbiljnog rada. Obišli smo sve mesne zajednice i skoro svako domaćinstvo. Dnevno sam lično, ali i ostali kandidati za odbornike, ulazio u više od 60 domova i razgovarao sa ljudima. Naša lista je najbolja, imamo najbolji plan, program i ljude – smatra Milojičić.

Upitan o atmosferi pre izbore, on kaže da je njihovim aktivistima prećeno, čak i pištoljem u selu Mramorac, o čemu je obaveštena policija, da je članica Izborne komisije iz njihovih redova premeštena sa posla u opštini na mesto u mesnoj zajednici samo zato što je delila izborni materijal, da je doktorima, kandidatima sa liste „Palanka u srcu“, prećeno otkazima.

– Međutim, niko nije poklekao pod pritiskom – zaključuje Milojičić.

Sedam izbornih lista

Skupština opštine Smederevska Palanka ima 49 odbornika. Na izborima učestvuje sedam izbornih lista. Prva na listiću je lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Smederevsku Palanku – SNS“, druga „Palanka u srcu – dr Nikola Grujić – Radoslav Milojičić Kena“, pod broj tri je „Narodna stranka – Vuk Jeremić“, četvrta „Ivica Dačić – SPS – Dragan Marković Palma – JS“, peta „Dajem reč – SRS – dr Vojislav Šešelj, Pokret Snaga Srbije – BK – Dragomir Karić, Narodni slobodarski pokret – Miroslav Parović“, pod brojem šest je lista „Dveri – Nova Srbija – Miloš Popović“ i pod brojem sedam „Savez za jaku Palanku – Dušica Savić – Jaka Srbija – Most“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari