Miloš Jovanović: Iza kampanje protiv nas stoje Dveri 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

U prostorije Gradskog odbora DSS Beograd tokom vikenda dopremljeni su predizborni leci Miloša Jovanovića i tu ništa ne bi bilo čudno da dopremljeni materijal nije bio upakovan u kutije Srpske napredne stranke.

Na njima je pisalo opštinski odbor Srpske napredne stranke Zemun. Na društvenim mrežama odmah su se pojavili snimci spornih paketa ispod kojih je pisalo: Onima kojima ni nakon najnovijeg saznanja, da su Miloševe letke pripremili u SNS, nije jasno za koga rade Marko Sarić, Uroš Janković i Miloš Jovanović, nikada ništa neće biti jasno i nema potrebe otvarati im oči… Nije bilo jasno odakle Milošu Jovanoviću novac za bilborde po celom gradu, ali da je sada jasno da njegovu kampanju finansira Aleksandar Vučić.

Međutim, Miloš Jovanović, lider DSS i kandidat ove stranke za gradonačelnika, kaže za Danas da iza kampanje protiv DSS stoji pokret Dveri. „Pokazalo se da se oni tokom ove kampanje za beogradske izbore sa svojim cenzus koalicionim partnerima uglavnom bave opozicijom i da ništa nema da ponude drugo građanima. Podela u toj njihovoj cenzus koaliciji je takva da se Dveri bave „opanjkavanjem “ DSS, dok se Dosta je bilo uglavnom bave Aleksandrom Šapićem i Draganom Đilasom. Ovakvim optužbama Dveri u kojima se tvrdi da DSS finansira SNS, pokret Boška Obradovića polazi od sebe, jer je svojevremeno DSS finansirao baš taj pokret, a to je činio i Dragan Đilas, što može da posvedoči“, kaže Jovanović za Danas i dodaje da DSS za razliku od njih neće da se bavi blatom.

Na pitanje kako su, ipak, paketi sa flajerima DSS i natpisom SNS Zemun završili u DSS, Jovanović odgovara da je greška verovatno nastala jer se u istim štamparijama 3D plus i Biruga, štampaju predizborni materijali SNS, ali i DSS.

„To je glupi splet okolnosti koje su neki nedavno isključeni članovi DSS, poput Bore Antelja, zloupotrebili, puštajući to na društvene mreže. Što se DSS tiče, naša kampanja je čista kao suza i nadasve skromna. Izborni materijal smo sami platili, za sve imamo račune. Osim letaka i bilborda nemamo ništa drugo, nismo snimali spotove, nismo zakupljivali hale. Do sada smo u kampanju uložili sredstva koja dobijamo iz budžeta, a to otprilike iznosi 20.000 evra po mesecu. Neki od nas su založili stanove, a ja sam priložio deo ušteđevine mojih roditelja. Ne bi trebalo da se zaboravi da je DSS bila velika parlamentarna stranka koja i danas ima dobar odnos sa mnogim ljudima, koji se ne libe da pomognu stranci“, ističe Jovanović. On podseća da je DSS pred raspisivanje beogradskih izbora pregovarao sa Dveri oko zajedničkog nastupa, ali da su pregovori od samog starta bili osuđeni na propast, jer su Dveri već bile izabrale svog cenzus koalicionog partnera – DJB.

Ivan Božić, kandidat za odbornika Dveri, kaže za Danas da ne razume zašto su se njihove beogradske kolege iz DSS toliko uznemirile.

„Koliko znam juče se na društvenim mrežama pojavilo pitanje da li je SNS štampala letke za Jovanovića i DSS. Čak su se pojavile i neke fotografije koje to dokazuju. Šta je prava istina ja ne znam. DSS samo treba da kaže da li je to istina ili ne. Što se tiče toga ko je prava opozicija, podsećamo kolege iz DSS da su oni u vlasti sa SNS u dve beogradske opštine, Vračaru i Voždovcu, kao i u nizu gradova i opština širom Srbije“ , kaže Božić za Danas.

Fakturu plaća DSS

Predsednik GO DSS Velimir Gavrilović novinarima je pokazao račun štamparije „3D Plus“ iz Beograda iz kojeg se vidi da je DSS platio letke i brošure. „Ovde lepo stoji da faktura glasi na DSS. Mi jedini finansiramo sopstvene troškove. Naravno, i ovaj račun, i svi drugi računi za bilborde, štandove, računi za reklame, biće deo troškovnika koji će biti predstavljen nadležnim organima“, rekao je Gavrilović. Novinarima je pokazana faktura na 68.400 dinara s datumom plaćanja 8. februar, za isporučene letke i brošure.

Sanda Rašković Ivić: A kako je DSS glasao u Grockoj

Bivša predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić upitala je u pisanoj izjavi lidera te partije Miloša Jovanovića da li je istina da su objavljene fotografije paketa s promotivnim materijalom za „Novo lice Beograda“ snimljene u gradskom odboru DSS i da na tim paketima piše Opštinski odbor Srpske napredne stranke – Zemun.

Rašković Ivić, koja je sad potpredsednica Narodne stranke, Jovanovića pita i da li je istina da je predstavnik DSS u Gradskoj izbornoj komisiji glasao za listu „Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad“, za koju Pokret Dosta je bilo tvrdi da je lažna i da služi da unese zabunu i oduzme im glasove.

Ona od Jovanovića traži i da kaže da li je tačno da su odbornici DSS u Skupštini opštine Grocka glasali da se ministar unutrašnjih poslova i predsednik Gradskog odbora SNS Nebojša Stefanović proglasi za počasnog građanina. P. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari