Miloš Jovanović : Posle izbora o Ustavu i Kosovu 1Foto: DSS

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da će odmah nakon beogradskih izbora biti pokrenuto pitanje Ustava Srbije i borbe za očuvanje Kosova u sastavu države.

Vučić je rekao da će početkom aprila da iznese stav o Kosovu, tako da ubrzo očekujemo da se pokrene pitanje teritorijalne celovitosti Srbije“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena podrška za izbore od Pokreta Srpska vertikala, navodi se u saopštenju DSS.

Prema njegovim rečima, vladajuća većina u Srbiji manipuliše po pitanju Kosova i sprovodi politiku Zapada.

Veoma brzo će se pokazati ko je zaista opozicija ovoj politici, kao što DSS jeste, a ko nije opozicija“, dodao je lider Demokratske stranke Srbije.

Predsednik Pokreta Srpska vertikala Željko Ćurović rekao je da ta organizacija daje podršku DSS na predstojećim izborima i da podržava Apel o Kosovu koji je DSS pokrenuo.

U našoj zemlji je danas zabranjeno reći da je Kosovo Srbija. Ako nemamo državu u ustavnim okvirima, neće biti ni uslova za život svih nas, za zapošljavanje“, zaključio je Ćurović, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari