Ministar odbrane Srbije završio trodnevnu posetu Egiptu 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/UOJ_MO_RS/MO

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović završio je trodnevnu posetu Egiptu posetama fabrici tenkova nadomak Kaira, Međunarodnom medicinskom centru i jedinici snaga za specijalne operacije.

Stefanović je ocenio da je saradnja sa Egiptom od „izuzetne važnosti“ za Srbiju, kao „izuzetno povoljne“ je ocenio razgovore sa egipatskim zvaničnicima i zahvalio svom domaćinu, ministru odbrane Mohamedu Ahmedu Zakiju zbog „veličanstvenog dočeka“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

On je rekao da je danas video mogućnosti egipatske vojne industrije i šta ona može da radi zajedno sa Srbijom.

„Razgovarali smo o konkretnim projektima u kojima ćemo moći zajednički da razvijamo neko moderno oruđe budućnosti, ali istovremeno da vidimo šta je to što naša vojna industrija može da uradi za egipatsku vojsku“, kazao je Stefanović.

Naveo je da je u Međunarodnom medicinskom centru video mogućnosti vojnog zdravstva Egipta i šta bi stručnjaci iz Srbije mogli da nauče od egipatskih, stoji u saopštenju.

Povodom posete specijalnoj jedinici „777“, Stefanović je rekao da je video kakvi su egipatski specijalci, njihove taktike i obučenost, kao i tehniku, oruđe i oružje koje koriste.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ministar odbrane Srbije završio trodnevnu posetu Egiptu”

  1. A kada ce ministar spoljnih poslova posetiti Egipat i potpisati sporazum da nam skinu 30% carine da izvozimo kao ljudi na tržište koje želi našr proizvode.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.