Ministarka Kuburović potpisala sporazum o saradnji u Maroku 1

Ministarka pravde Republike Srbije Nela Kuburović i ministar pravde Maroka Muhamed Adžuar potpisali su danas u Marakešu Sporazum o saradnji dve države u oblasti pravosuđa, piše u saopštenju Ministarstva pravde.

Prema potpisanom Sporazumu, dva ministarstva pravde, sarađivaće u poslovima iz svoje nadležnosti, razmenjivati iskustva i prakse radi usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa međunarodnim standardima. Sporazum podrazumeva i unapređenje saradnje u oblasti međunarodne pravne pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, navodi se u saopštenju za medije.

Takođe, dve strane će sarađivati i u poslovima unapređenja elektronskog pravosuđa, modernizacije pravosudnog sistema, obrazovanja i obuke osoblja pravosudne uprave, unapređenja pravosudnih profesija, te razmene iskustava u oblasti reforme i modernizacije izvršenja kaznenih sankcija u skladu sa međunarodnim standardima.

Kako stoji u saopštenju Ministarstva pravde dve zemlje zajedničku saradnju ostvariće i u drugim oblastima, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, trgovine ljudima, pranja novca, korupcije i drugih krivičnih dela.

Sprovođenje sporazuma doprineće daljem unapređenju odnosa dve države, kao i bržem razvoju njihovih ekonomija.

U okviru posete Maroku, ministarka Kuburović učestvuje i na Prvoj svetskoj konferenciji u oblasti pravosuđa u Marakešu, a na kojoj, pored ministara pravde prisustvuju i najviši predstavnici pravosudnih organa iz sveta, piše u saopštenju.

Ministarka pravde na marginama konferencije susrela i sa ministrima pravde iz Indije i Španije i razgovarala sa kolegama iz Kanade, Portugala, Holandije, Egipta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari