Ministarstvo odbrane: Božović zloupotrebljava korisnike hotela Bristol u dnevno političke svrhe 1Foto: Ministarstvo odbrane

Minsitarstvo je navelo da Božović umesto iznalaženja rešenja produbljuje njihove probleme predlažući im, kako je ocenjeno, nemoguća rešenja za koja unapred zna da nisu u skladu sa zakonom.

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović zloupotrebljava korisnike smeštaje nekadašnjeg hotela „Bristol“ u dnevno političke svrhe.

To ministartstvo je istaklo da je odgovornost isključivo na osobama koje i dalje borave u „Bristolu“ i Božoviću koji je, kako se navodi, neovlašćeno zamenio brave na ulaznim vratima.

„Umesto praznih obećanja onih koji ne žele rešenje problema, Ministarstvo odbrane još jednom poziva lica koja i dalje borave u zgradi nekadašnjeg hotela ‘Bristol’ da se odmah usele u stanove za privremeni smeštaj u ‘A bloku’ koji su dobijeni od Grada Beograda ili u vojnosamačke hotele ‘Zvezdara’ i ‘Galeb’ u Beogradu, u skladu sa pravima koja ostvaruju“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da to ministarstvo nije korisnik nekadašnjeg hotela „Bristol“, da se taj objekat više ne održava i da ne postoji zakonski osnov da se planiraju i opredele novčana sredstva za plaćanje komunalnih usluga.

Ministarstvo odbrane je pozvalo sve nadležne inspekcijske službe da izađu na lice mesta i postupe u skladu sa svojim nadležnostima.

Poslanik DS u Skupštini Srbije Balša Božović izjavio je ranije danas povodom ponovnog isključivanja struje vojnim penzionerima koji stanuju u hotelu „Bristol“ u Beogradu da će ministar odbrane Aleksandar Vulin snositi odgovornost za ugrožavanje njihovog zdravlja i bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari