Ministarstvo odbrane: 'Luksemburški mediji' vrše 'medijski linč' ministra Vulina 1Foto: Beta/Ministartsvo odbrane

Ministarstvo odbrane Srbije je danas optužilo domaće medije koje je nazvalo „luksemburškim“ za „kampanju lažnih vesti“ i „medijsko linčovanje“ ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Povodom današnjeg pitanja novinara Televizije N1 premijerki Ani Brnabić zbog čega je Vulinu u petak dodeljen počasni letački znak pilota, Ministarstvo je navelo da se to priznanje dodeljuje za „doprinos razvoju i opremanju i stvaranju uslova za unapređenje operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO, a ne za pilotiranje“.

„Zato i jeste počasni znak, ali to luksemburški mediji ili ne razumeju ili im je tako lakše. Možda baš zato i zaboravljaju da pomenu da je 2008. godine ministar odbrane Dragan Šutanovac dobio pozlаćeni pilotski znak iako je naše Ratno vazduhoplovstvo i PVO tada bilo neuporedivo slabije“, stoji u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je za doprinos u opremanju i ponovnom formiranju 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije, ministar Vulin od pripadnika tih brigada „nagrađen počasnim beretkama i znacima pripadnosti jedinici“, „a da nije morao da postane ni diverzant ni padobranac“.

„Naše Ratno vazduhoplovstvo i PVO, zahvaljujući upornosti i autoritetu vrhovnog komandanta (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, i radu ministra odbrane Aleksandra Vulina, nikada nije bilo snažnije i na višem nivou operativnih sposobnosti“, piše u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da „imamo 14 aviona MiG-29, pet najsavremenijih H-145 i četiri Mi-35 helikoptera, borbene bespilotne letelice. Plate pilotima su povećane, nabavljena je i nova lična oprema, hangari i piste se obnavljaju, ponovo školujemo podoficire za rad na održavanju vazduhoplova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari