Monarhisti kritikuju RTS zbog objavljivanja mape Srbije bez Kosova u dnevniku 1Foto: Pixabay/ MichaelGaida

 Koalicija „Za kraljevinu Srbiju“ zatražila je danas da se utvrdi odgovornost na Radio-televiziji Srbije (RTS) zbog objavljivanja slike Srbije bez Kosova i Metohije baš na dan početka Bitke na Košarama 1999. godine i da se odgovorni najstrože kazne zbog toga.

Prvi na listi te koalicije i jedan od komandanata Vojske Jugoslavije u Bici na Košarama 1999. godine Ljubinko Đurković izjavio je da treba da se pronađe ko je odgovoran što je baš tog dana objavljena takva mapa, i to u Dnevniku 2, u udarnom terminu u 19:31, koji su gledali milioni građana.

„Nema veće uvrede za nas koji smo preživeli pakao da bi odbranili naš narod, svetinje i otadžbinu, a naročito za porodice poginulih, od ove koju je RTS učinio. Razumeo bih da su to objavili mediji zemalja koje su nas napale te 1999. godine i kasnije priznale Kosovo. Ali da to nacionalna televizija Srbije učini – to ne razumem“, izjavio je Đurković u saopštenju.

Ta koalicija je najavila da će, posle ukidanja vanrednog stanja, nastaviti sa inicijativom da u svim većim gradovima Srbije jedna ulica ponese ime „Junaka sa Košara“ i da se kao prioritet postavi pružanje pomoći svim veteranim ratova i njihovim porodicama.

Koaliciju „Za kraljevinu Srbiju“ čine Pokret obnove kraljevine Srbije, Monarhistički front princa Vladimira Karađorđevića i Srpski monarhistički pokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari