Monarhisti o privođenju Amfilohija: Sad je jasno šta znači primena Zakona o slobodi veroispovesti 1Amfilohije Foto: EPA-EFE/Boris Pejović (arhiva)

 Koalicija za Kraljevinu Srbiju osudila je današnje privođenje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija nakon što je u prisustvu 20-ak sveštenika i vernika služio liturgiju u podgoričkom naselju Zlatica.

Lider te koalicije i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković ocenio je da je posle privođenja mitropolita „više nego jasno šta konkretno znači primena nedavno usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori“.

„Na veliki pravoslavni praznik Cveti koji označava ulazak Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim, policija Mila đukanovića ulazi u hramove i hapsi sveštenike kao u najcrnje komunističko doba“, naveo je Gojković a preneo POKS koji uz Monarhistički front i Srpski pokret monarhista čini koaliciju Za Kraljevinu Srbiju.

Više sveštenika i vernika Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, među kojima i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, dovedeni su danas u Centar bezbednosti Podgorica radi prikupljanja informacija o okupljanju ispred verskih objekata, objavili su podgorički mediji, pozivajući se na Upravu policije Crne Gore.

Amfilohije je ranije danas služio liturgiju u podgoričkom naselju Zlatica, kojoj je, po video snimku objavljenom na sajtu Mitropolije, prisustvovalo oko 20 sveštenika, monahinja i vernika.

Vlada Crne Gore je 22. marta uvela zabranu vršenja verskih obreda u crkvama u prisustvu vernika, radi sprečavanja širenja epidemije korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari