Mustafa: Zbog zdravstvenih problema nisam prihvatio mandat za premijera Kosova 1Foto: Ramus Haradina / facebook (Arhiva)

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je danas da, iako bi to voleo, zbog zdravstvenih problema nije mogao da prihvati predlog Predsedništva stranke da se kandiduje za premijera Kosova.

Mustafa je na konferenciji za medije posle sastanka Predsedništva DSK rekao da su članovi tog tela zatražili da on bude mandatar za sastav nove Vlade Kosova, ali da on zbog zdravstvenih razloga to nije mogao da prihvati.

„Nije da nisam želeo, ali zbog fizičkih problema nisam mogao da prihvatim dužnost, iako cenim da je situacija takva da se susrećemo sa izrazitim problemima u prevenciji pandemije, ali i na ekonomskom planu i u dijalogu sa Srbijom“, kazao je Mustafa.

Mustafa je najavio da će u najkraćem roku zatražiti od Glavnog obora da se izjasni o kandidatu i posle toga će nastaviti konsultacije sa strankama sa kojima ide u koaliciju.

Demokratski savez Kosova je dao podršku smenjenom zameniku premijera Kosova, Avdulahu Hotiju za formiranje nove vlade Kosova.

On će biti predložen predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da mu dodeli mandat za formiranje vlade.

Prethodno je danas Tači od DSK zatražio ime mandatara za sastav nove vlade Kosova nakon izglasavanja nepoverenja Vladi Aljbina Kurtija.

Glavni odbor stranke je prošle nedelje dao saglasnost da se nova koalicija formira zajedno sa Alijansom za budućnost Kosova, Socijaldemokratskom inicijativom, Alijansom novo Kosovo i strankama manjina.

Demokratska partija Kosova je najavila da ostaje u opoziciji i da neće glasati ni za jednu vladu u kojoj oni ne budu bili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari