Na sednici Narodne skupštine 15. decembra, o taksi za RTS, članovima REM-a, Beogradu na vodi 1Foto: Fonet/ Aleksandar Barda (arhiva)

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sazvao je sedmu sednicu drugog redovnog zasedanja za utorak, 15. decembar, sa početkom u 10.00 časova na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o taksi za RTS, članovima REM-a, Beogradu na vodi.

Na predloženom obimnom dnevnom redu nalaze se predlozi zakona o digitalnoj imovini, o fiskalizaciji, o izmenama i dopunama Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju, o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, koje je podnela Vlada Srbije.

Kako je saopšteno iz Narodne skupštine, poslanici će raspravljati i o predlozima zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, kao i o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost.

Pred poslanicima će se, između ostalih tačaka dnevnog reda, naći i predlozi zakona o izmenama i dopuni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, o izmenama i dopuni Zakona o tržištu kapitala, o izmenama i dopuni Zakona o javnoj svojini, kao i Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

Među predloženim tačkama dnevnog reda su i predlozi zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajedničkim nabavkama medicinskih sredstava, o izmeni Zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole radi realizacije projekta „Beograd na vodi“.

Pred poslanicima će biti i predlozi zakona o potvrđivanju Sporazuma o izmenama i dopunama Sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije o uzajamnom putovanju državljana, kao i o utvrđivanju garantne šeme kao mere podrške privredi za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Na predloženom dnevnom redu su i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Povezane škole u Srbiji između Srbije i Evropske investicione banke, koji je podnela Vlada, a zatim i Predlog kandidata za člana Fiskalnog saveta, koji je podnela guvernerka Narodne banke Srbije.

Poslanici će raspravljati i o listi kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), koju je podneo Odbor za kulturu i informisanje, kao i o Predlogu odluke o izboru člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari