Glasanje će biti ponovljeno na šest biračkih mesta, a pravo glasa imaće oko 9.000 birača, što bi ponovo moglo da dovede po Dontovom sistemu do promena procenata, i od toga pre svega zavisi konačni status Srpske liste. Najviše glasova 5.504 (36,2) osvojila je Alternativa za promene (AP) Šćiprima Arifija. Na drugom mestu je Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe 4.550 (29,9). Sa 1.870 glasova (12,3) treća politička snaga u lokalnom parlamentu biće najstarija albanska Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Haljimija, čiji je nosilac liste na ovim izborima bila Adita Sinani. Peta lista od ukupno osam koja je obezbedila odborničke mandata je GG Reforma za promene Demokratske partije Albanaca Sami Salihu 1.419 (9,3).

Daleko ispod cenzusa i sa tek teoretskim šansama da se nakon ponovljenog glasanja nađu u lokalnoj skupštini ostale su Demokratska unija Albanaca (DUA) Naser Aziri (2,35) Demokratska unija doline Skender Destani (2,1) i Demokratska partija (DP) Dželal Memeti (1,8).

Ponovljeno glasanje sredinom januara

– Još uvek razmatramo prigovore stranačkih lista. Kada donesemo konačna rešenja po prigovorima, razmotrićemo i datum održavanja ponovljenog glasanja na šest biračkih mesta. Zbog praznika i Božića realno je da to bude sredinom januara. U svakom slučaju ispoštovaćemo zakon – rekao je za Danas Zećerja Miftari, predsednik OIK u Preševu.