Srpska napredna stranka (SNS) najavila je juče da će 4. februara održati miting ispred Doma Narodne skupštine, „na miran i civilizovan način, koji će biti na vreme prijavljen policiji“.

Pomoć u organizovanju skupa najavila je Nova Srbija, dok su iz Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke poručili da neće učestvovati.

Aleksandar Vučić, zamenik predsednika naprednjaka, rekao je juče, na konferenciji za novinare, da su na miting dobrodošli svi kojima je „dosta bahate i osione vlasti“ i dodao da će odmah početi razgovori sa opozicionim strankama o učešću na tom skupu. Prema njegovim rečima, SNS neće razgovarati „sa satelitima režima“ koji ulaze u upravne odbore i podržavaju vlast na gradskom i republičkom nivou.

Vučić je istakao da će SNS tražiti policijsko obezbeđenje, dodajući da sada ne zna da li će protestni skup trajati jedan dan ili duže. On je ukazao na to da je u SNS stigao odgovor Vlade Srbije na pet zahteva koje je ta stranka uputila premijeru, ocenivši da su stavovi u odgovoru premijera Mirka Cvetkovića „lažno učtivi, ignorantski i neozbiljni“. Vučić je oštro kritikovao i Nacrt strategije razvoja Srbije do 2020. godine i ocenio da tim dokumentom vlast samo duplira neispunjena obećanja iz prethodne izborne godine.

Cvetković za dijalog u okviru svojih nadležnosti

Beograd – Premijer Mirko Cvetković je, povodom poziva na razgovore koje mu je uputila SNS, poručio da je uvek spreman na dijalog, ali u okviru svojih nadležnosti, te da ne može razgovarati o temama koje su predložili naprednjaci, kao što je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Tanjug

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari