SKUP U OKVIRU KAMPANJE "BUDUCNOST SRBIJE"Foto: BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Masovni skupovi vladajuće Srpske napredne stranke danas i juče u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, ukazuju da je najmasovnija stranka krenula u mobilizaciju svojih članova, budući da su skupovi predstavljani kao sastanci prošrenog sastava stranačkog Izvršnog odbora sa odborima u celoj Srbiji.

Juče u Nišu, danas u Novom Sadu i Beogradu, masovnim „sastancima“, prisustvovao je i predsednik stranke Aleksandar Vučić, uz kojeg su bili predsednik IO darko Glišić, kao i visoki funkcioneri poput Milenka Jovanova, Marije Obradović ili Vladimira Vučevića, kao i potpredsednika GO Aleksandar Šapića.

Slični sastanci, prema našim nezvaničnim saznanjima, održani su i u Jagodini i u Užicu, na kojima, kako kažu naši izvori bliski naprednjacima, Vučić nije bio, ili je njegov odlazak ostao dobro čuvana tajna.

Novinari nisu pozvani na ove stranačke skupove, ali je javnost preko pojedinih televizija sa nacionalnom frekvencijom i tabloida bila obaveštavana o tome šta je Vučić govorio i poručio, uz kratke video klipove koje su naprednjaci postavljali na društvene mreže.

Postavlja se pitanje zašto se ovi i ovakvi skupovi održavaju baš sada. Odgovor se može naći i u porukama koje je Vučić slao tokom svog izlaganja, a u kojima je „podizao“ članstvo u odborima da bude spremno za stranački kongres na jesen, ali i za izbore.

Kako su nam rekli izvori bliski naprednjacima, moguće je da su ovi skupovi planirani za avgust ili septembar, ali da su pomereni zbog eventualnog novog i jakog talasa korona virusa koji se očekuje. Uz to, kako kažu, demonstriranje brojnosti i snage nikada nije na odmet.

Politikolog Mladen Mrdalj sumnja na nekoliko stvari.

– Spolja gledano, mogu sumnjati na nekoliko stvari. Pre svega da ankete pokazuju da popularnost SNS ili Vučića opada, zatim da će vanredni izbori za Skupštinu možda biti ranije, a zatim da se priprema Skupština Srpske napredne stranke koja može voditi u konačni obračun sa Nebojšom Stefanovicem i ostalima koji su pokazali nedovoljnu odanost – kaže on za Danas.

Podsetimo, danas je u 18 sati počeo skup SNS u „Hali sportova“ na Novom Beogradu. Posle Novog Sada u subotu u prepodnevnim časovima i Niša u petak predsednik SNS Aleksandar Vučić govorio je i pred članovima odbora iz okruga glavnog grada.

Vučić je ped punom halom „Spens“ u Novom Sadu rekao da je SNS otvorena stranka za sve poštene ljude, a da su svi odbori dužni da pozovu članstvo na sastanke stranačkih organizacija kao pripremu pred predstojeći Kongres stranke kao i da se time kreće u pripremu za kampanju za predstojeće izbore.

Kako prenose Južne vesti iako do samog dana okupljanja nije postojala zvanična informacija o velikom naprednjačkom skupu u hali “Čair” u Nišu, zbog čega je bio blokiran i jedan deo grada, lider SNS rekao je da to nije bio tajni skup, da to pišu tajkunski mediji, već da je bio sastanak sa 6.000 ljudi. Na taj javni sastanak mediji nisu pozivani, ali jesu bila angažovana javna preduzeća i službe.

– Umirem od smeha kada vidim da neki mediji u Nišu kažu tajni sastanak. Tajni sastanak pred 6.000 ljudi. Možete da verujete za tajnu pred 6.000 ljudi. Pogledajte te tajkunske medije gde pišu tajni, neprijavljeni skup, a mi običan sastanak imamo. Sad što na našem sastanku bude 6.000 ljudi, a na nečijim šest ljudi, to je druga stvar – rekao je Vučić gostujući na televiziji Belami.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari