Naprednjaci u Čačku prave novi pokret 1Foto:SNS

Osim jednog odbornika iz SNS u Čačku se iščlanio i veoma ugledan advokat Ivan Ćalović. Kriza u skupštinskoj većini je na pomolu, s obzirom da se još dva odbornika dvoume da napuste naprednjake, piše portal Komentarpres.

Građani, a i mnogi naprednjaci vrše pritisak na Ćalovića da osnuje svoju političku organizaciju i da bude lider opozicije u gradu kraj Morave. U njegovom najbližem okruženju kažu da će Ćalović biti gradonačelnik Čačka ili vođa opozicije.

Vladimir Nikitović, dopisnik Slobodne Evrope iz Čačka, za Komentarpres kaže da bi Ivan Ćalović bio ozbiljan politički faktor na lokalnom nivou i da se može verovati da ima veći potencijal od Dveri Boška Obradovića.

– Opcija koju bi predvodio Ivan Ćalović bi mogla da računa na ozbiljan deo birača. Sa dobrim ljudima i sa jasno profilisanom politikom koju želi da ponudi građanima on ima dobru perspektivu, možda čak i veću nego Dveri – kaže Nikitović.

Iako SNS u Čačku ima dva poverenika, strankom u potpunosti upravlja predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović. Uprkos činjenici da je na čelu trofejnog kluba, Čačani Mijailovića doživljavaju kao auto-limara koji je na neobjašnjiv način stekao ogroman kapital. Mnogi smatraju da je on uzrok svih kriza unutar SNS u Čačku, piše portal Komentarpres.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari