Narodna stranka: Gradska vlast da obezbedi dezinfekciju u vozilima javnog gradskog prevoza 1Foto: Narodna stranka

Odbornica Narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković pozvala je danas gradsku vlast da zbog širenja virusa korona na početnim stanicama linija javnog gradskog prevoza obezbedi dezinfekciju svih vozila, a da na svakom stajalištu budu dezo barijere i sredstva za dezinfekciju ruku putnika koji ulaze u autobuse, tramvaje i trolejbuse.

„Gradska vlast bi konačno trebalo da nešto preduzme, umesto što samo širi strah od virusa i prebacuje krivicu na građane za sve – građani su joj krivi jer ne nose maske i jer imamo ’novi pik novog talasa’ korone, a građani će joj biti krivi i za sve buduće talase“, rekla je Marina Lipovac Tanasković u programu „Otvoreno“.

Marina Lipovac Tanasković je istakla da je netačna tvrdnja gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da javni prevoz, ugostiteljski objekti i tržni centri nisu ključna mesta u kojima se širi infekcija virusa korona, nego su to zabave, proslave i rođendani.

„Gradski prevoz apsolutno jeste žarište korone, a upravo su zabave, proslave i obeležavanje rođendana događaju u ugostiteljskim objektima. Pojavljuju se fotografije proslava u ugostiteljskim objektima u kojima se ne poštuju mere protiv epidemije, što izaziva sumnju da se gleda kroz prste njihovim vlasnicima ako su simpatizeri vlasti ili članovi vladajućih stranaka, a kažnjavaju se oni koji nisu bliski vlastima“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

„U Beogradu živi 24,4 odsto stanovništva Srbije, i ako je 36 odsto svih obolelih od kovida-19 u glavnom gradu, onda to znači da je u Beogradu 13.000 zaraženih. To nije poražavajući broj, ako se uzme u obzir da je u Beogradu najveća gustina naseljenosti i najviše kontakta između ljudi, i zato nema mesta panici“, dodala je Marina Lipovac Tanasković.

Odbornik Narodne stranke Miloš Pavlović rekao je da su „građani su vlastima krivi za sve, a nisu krivi samo kada glasaju“.

„Ogromna suma novca iz gradskog budžeta se izdvaja za javni gradski prevoz koji je katastrofalan i kvalitet usluge prevoza nije nikakav. Gradsko saobraćajno preduzeće dobija manje novca od privatnih prevoznika a ima više vozila od njih, što navodi na zaključak da je to način za ispumpavanje para iz budžeta. Prevoz je isti godinama, a stalno izdvajaju sve više novca za javni gradski prevoz“, rekao je Pavlović.

Pavlović je upitao Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića gde završava taj novac, jer „očigledno ne završava u gradskom prevozu“.

Dezo barijere su otirači ili sunđeri natopljeni dezinfekcionim sredstvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari