Narodna stranka: Kragujevac na korak od dužničkog ropstva 1Foto: Narodna stranka

Narodna stranka u Kragujevcu ocenila je danas da je taj grad na korak od dužničkog ropstva i da vlast prezaduženu gradsku kasu dodatno opterećuje novim kreditima.

U saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke se navodi da ni ogromni republički novčani podsticaji nisu pomogli i da „srce Šumadije sve više stežu teški lanci ropstva“.

„Sada grad izdvaja oko pola miliona evra kao mesečnu ratu za kredit. Taj iznos je veći od transfernih sredstava koje grad dobija od republičkih vlasti“, navodi se u saopštenju.

U toj stranci podsećaju da je prilikom preuzimanja vlasti 2014. gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić obećao da će smanjiti gradski dug, ali da je to obećanje ostalo „mrtvo slovo na papiru“.

Navodi se da na pitanje medija o prezaduženosti grada Radomir Nikolić ima uvek isti odgovor, koji je i ustaljen kod naprednjaka – da je za sve je kriva prethodna vlast.

U saopštenju se još navodi da se i pored velikog novčanog ulaganja kvalitet javnih usluga konstantno urušava.

„Umesto da stručni ljudi preuzmu upravljanje gradom, Kragujevac kao industrijski, naučni i kulturni centar regije služi za podsmeh zbog činjenice da je gradonačelnik katastrofalan većnik za finansije, koji je svu moć centralizovao u svom kabinetu“, navodi se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari