Narodna stranka osudila napad Vučića na advokate Borovića i Vučinića 1Foto: Narodna stranka

Narodna stranka najoštrije je osudila napad Aleksandra Vučića na članove predsedništva Narodne stranke, advokate Borivoja Borovića i Vladimira Vučinića.

Vučić koristi pravosudni aparat za primenu selektivne pravde u fingiranoj borbi protiv organizovanog kriminala, napadajući pritom ugledne advokate i članove predsedništva Narodne stranke da ”štite mafijaše”. On je Vladimira Vučinića nazvao lopovom i optužio ga da je ”krao i uzimao pare u Miškovićevom slučaju”, navodi Narodna stranka.

Kako dodajum, ovakav napad dolazi kao posledica činjenice da je Vladimir Vučinić branilac pripadnika Žandarmerije protiv kojih se vodi postupak zbog navodnog napada na brata Aleksandra Vučića i Siniše Malog. U tom postupku je u svedočenju, na pitanja branioca Vučinića, isplivalo na videlo i to da je sin Aleksandra Vučića legitimisan na Paradi ponosa, a da je brat predsednika pripadnike Žandarmerije gađao određenim predmetom, ističe se u saopštenju,

S obzirom na to da Aleksandar Vučić sve doživljava lično, on advokata odbrane vidi kao svog ličnog neprijatelja, i ima potrebu da se sa njim obračunava javno iznoseći neistine, navodi Narodna stranka.

Zbog toga će, kako dodaju, Aleksandar Vučić biti primoran da pred sudom objasni kada, gde i koliko para je uzeo Vučinić u Miškovićevom slučaju?!

„Režim Aleksandra Vučića već više od šest godina aktivno radi na urušavanju načela podele vlasti i nezavinosti pravosuđa, a sada se Vučić preko medija otvoreno obračunava sa sudijama, tužiocima i advokatima, što ga čini nedostojnim funkcije na kojoj se nalazi“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari