Narodna stranka osudila obraćanje gradonačelnice užičkim osnovcima  1Užice/ Foto N.Kovačević 

Narodna stranka u Užicu je upozorila predstavnike „nelegitimno izabranih organa lokalne samouprave, a pre svega gradonačelnicu Jelenu Raković Radivojević (SNS), koja se obratila đacima prvacima u OŠ „Nada Matić“ da „ne koriste decu za političku indokrinaciju i  izostave sedmogodišnjake iz političke manipulacije“.

„Obraćanje funkcionera SNS deci prvog dana njihovog školovanja“, navela je Ivana Parlić, poverenica Narodne stranke u Užicu, „prevazilazi sve granice pristojnosti i suprotna je načelima posebne zaštite koju dugujemo deci“. 

Uz isticanje da je „gradonačelnica pozvala decu da budu dobri đaci, da završe fakultete i budu pošteni“, Parlić je navela da „lični primer gradonačelnice oduzima njeno pravo da se obraća deci Užica, jer je i pored završenog fakulteta i dugogodišnje lekarske prakse stala uz izbornu krađu, medijsko zlostavljanje građana, uz vlast koja je starima otela penzije, a mladima predložila članstvo u SNS kao jedinu budućnost“. 

Poručivši da je „gradonačelnica, pristankom da bude deo vlasti, izabrala da ne vidi bezbrojne primere pljačke, otuđivanja javnih dobara, otimanja institucija od građana, obesmišljavanje skupštine i ukidanje demokratije“, Parlić je dodala da je „članstvom u SNS  izabrala da bude saglasna sa gaženjem ustava i uspostavljanjem autokratskog režima“. 

„Deo ste ste stranke koja je skoro obesmislila školovanje u Srbiji. Deo ste družine koja kupuje diplome i plagira doktorate. Zato nemate moralno pravo da prvacima govorite o poštenju. Njihovi roditelji Vam ne veruju. Mnogi od tih učenika će u budućnosti znati da se krivično delo može učiniti i nečinjenjem,  ćutanjem i pristankom“, poručila je, između ostalog, Ivana Parlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari