Narodni slobodarski pokret: Formirati ekspertsko telo za kontrolu rada Telekoma 1Foto: Narodni slobodarski pokret

Svaki dan nastavka javne političke debate o poslovanju Telekoma nanosi veliku štetu građanima Srbije i državi u celini, ukazuje danas u saopštenju Narodni slobodarski pokret Miroslava Parovića.

Zato je neophodno da vlast izađe sa konkretnim dokazima koji otklanjaju sumnje vezane za poslovne akvizicije Telekoma ili da pokrene opsežnu akciju krivičnog gonjenja odgovornih, ukoliko se pokaže kao tačno da je menadžment ušao u rizična ulaganja od više stotina miliona evra, napominje se u saopštanju.

„Naš predlog je da se na prvoj narodnoj sednici Narodne skupštine formira nezavisno telo za kontrolu rada Telekoma, ali i drugih velikih sistema u kojima je Republika Srbija većinski vlasnik“, dodaje se u saopštenju Narodnog slobodarskog pokreta.

Kako se objašnjava, ovo ekspertsko telo bi, pored menadžmenta državnih kompanija, obavezno moralo da sasluša i uzbunjivače zaposlene u državnim kompanijama, „poput Aleksandra Obradovića, kao i brojne istraživačke novinare i političke aktiviste koji u javnost izlaze sa konkretnim dokazima od kojih najveći deo nije osporen, sem negativnim kampanjama“.

„Ovo telo bi najkasnije do kraja godine moralo javnosti da dostavi izveštaj o realnom stanju srpskog javnog sektora, jer je to jedno od najvažnijih nacionalnih pitanja“, zaključuje Narodni slobodarski pokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari