Goran Kalčević: Članovi Narodne stranke u Zaječaru prelaze u Narodni pokret za Srbiju 1Foto: M. S. / Danas

Svi članovi Gradskog odbora Narodne stranke u Zaječaru, napustili su stranku i pridružili se Miroslavu Aleksiću. I ostali odbori iz Timočke krajine uradili su isto, tvrdi, doskorašnji predsednik GrO NS u Zaječaru, Goran Kalčević.

Prema njegovim rečima, on je sa ostalim članovima stranke prisustvovao sastanku na Oplencu, gde su kako on ističe, bili predstavnici 106 odbora.

“Doneli smo odluku da istupimo iz Narodne stranke, i uključimo se u formiranje Narodnog pokreta za Srbiju, na čelu sa Miroslavom Aleksićem”, kazao je Kalčević.

On kaže da je Gradski odbor u Zaječaru imao 11 članova, ali da su dvojica preminula, tako da je većina, donela odluku da napuste Narodnu stranku, i podrže Miroslava Aleksića.

“Članstvo nam je dalo podršku, a mi smo to uradili, zato što smo osluškivali glas naroda, a to sam se sam uverio, da je popularnost Miroslava Aleksića velika”, istakao je on.

Kalčević kaže, da se na poslednjem protestnom skupu u Zaječaru pojavio Aleksić, i da su tom prilikom videli, kako su ga Zaječarci dočekali.

“U Zaječaru Narodna stranka imala je nešto više od 100 članova, i većina je napustila stranku. Svi oni koji su me pozvali, kazali su da napuštaju Narodnu stranku, i da idu sa nama”, objašnjava naš sagovornik.

Prema rečima našeg sagovornika, sada je potrebno da se sakupe 10.000 potpisa za registraciju nove stranke.

“U Zaječaru uskoro krećemo sa sakupljanjem, a nadamo se da ćemo do kraja avgusta to sve završiti”, dodaje on.

Pored Zaječara, Kalčević tvrdi, da su Narodnu stranku napustili odbori u Boru, Knjaževcu, Negotinu, Boljevcu, u svim gradovima gde su odbori postojali.

On kaže, da će nastaviti saradnju sa ostalim opozicionim strankama u Zaječaru, pošto su već izgradili odlične odnose oko organizovanja protesta.

Na naše pitanje da li u njihovim redovima ima mesta za članove Srpske napredne stranke, Kalčević odgovara:

“Za funkcinere mesta nema, a za građane koji su bili članovi ili simpatizeri – naravno da ima, ako se nisu ogrešili o zakon”, zaključio je Kalčević i dodao “da očekuje da će nova organizacija biti jača od sada već bivše Narodne stranke”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari