Miroslav Parović: Vučić je ovakav scenario za Beograd imao još u oktobru 1foto FoNet/TV FoNet

Predsednik vanparlamentarnog Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović ocenio je da današnja dešavanja u Skupštini Beograda „nisu nikakva pobeda opozicije već deo lukavog plana vlasti i shodno tome se ne treba zanositi“.

– Čim su raspisani izbori kao i tokom čitavog trajanja kampanje ja sam u javnost izlazio sa informacijom o tome da Vučić planira takav inženjering po kojem će u Beogradu biti „pata karte“ tj. da će napraviti takvu situaciju da može da ponovi glasanje za gradsku skupštinu zajedno sa preostalih 17 beogradskih opština- rekao je Parović

Naveo je da je ovakva predstava napravljena kako bi novi izbori u glavnom gradu prekrili krađu glasova na republičkom nivou.

– Dalji plan je da se podigne temperatura u predizbornoj kampnji pre svega kroz veštački napravljen opozicioni imidž grupe „MI glas iz naroda“ čija se uloga svodi na onu koju je do nedavno u Bugarskoj imao folk pevač, Slavi Trifonov koji je sa svojom političkom opcijom „Ima takav narod“ u nekoliko izbornih ciklusa onemogućavao demontažu vlasti Bojka Borisova time što nije hteo u koaliciju nisakim iz opozicije. Treba reći da je Bojko Borisov uz Mila Đukanovića bio jedan od Vučićevih političkih uzora te otuda ne treba da čudi da ovaj naš prepisuje dokazano uspešne recepte- kazao je.

Prema njegovim rečima, u cilju zamajavanja javnosti i skretanja pažnje sa vrlo važnih geopolitičkih procesa u okviru kojih nastavlja da prodaje nacionalne interese, Vučić je inicirao i veštački sukob sa upravama Crvene zvezde i Partizana.

– Tako da ćemo u narednom periodu pratiti navijačka prepucavanja, kao i dogovorene sukobe između stranaka koje će sada ući u „Pokret za narod i državu“ i onih koji će u taj pokret ući nakon završenih lokalnih izbora- objasnio je Parović.

Naveo je da ono što režimu jedino može da napravi problem je sveopšta narodna pobuna koja bi imala svoju nacionalnu, socijalnu i građansku komponentu što podrazumeva široki opozicioni dogovor i stavljanje privremenog moratorijuma na sve teme koje dele opozicionu javnost po bilo kom kriterijumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari