Naser Orić Vučiću: Svoju nevinost sam dokazao na terenu 1Foto: EPA-EFE FEHIM DEMIR

Svoju nevinost sam dokazao na terenu, a zatim potvrdio pred dve sudske instance, Tribunalu u Hagu i Sudu BiH i zato se nemam potrebe pravdati bilo kome, a kamoli Vučiću, izjavio je ratni komandant Srebrenice Naser Orić.

On je  komentarisao tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se nada da će „Orić jednog dana odgovarati za svoje strašne zločine“.

„Predsednik Srbije mora da zna da javnost itekako puno zna o njemu, njegovom učešću u ratu, u okupaciji naše zemlje, opsadi glavnog grada Sarajeva, prisustvu na Jevrejskom groblju i pucanju po gradu i građanima Sarajeva“, rekao je Orić za Radio Sarajevu, prenosi Ins.

Nakon što je Aleksandar Vučić nazvao „sumanutim i bizarnim“ tvrdnje Nasera Orića da, prema informacijama koje je dobio od stranih obaveštajnih službi, predsednik Srbije „želi njegovu glavu“, Orić je rekao da „dobro poznaje njihov rukopis“.

Istakao je da je otkrivajući planove za njegovu likvidaciju samo želeo staviti do znanja bh organima šta se radi. „Ja sam i pre imao istih naznaka. Međutim, vodio sam računa sam o sebi. Ne tražim ni sada nikakvu pomoć, niti se plašim. Ja sam čovek koji je 1992. godine halalio svoj život za ovu državu. I dalje ne žalim svoj život dati za državu. Ali isto tako znam srbijanski rukopis i ne želim da se sutra neki oružani obračun okvalifikuje kao mafijaški“, rekao je Orić.

On je izjavio i da je Srbiji samo bitno da mu presude, a da pri tome zaboravljaju da je dva puta dokazao nevinost. Verovatno, kaže, računaju i na sud u Srbiji. „Pogledajte, oni apsolutno negiraju sudske instance naše zemlje. Iako je utvrđeno da je njihov svedok 01 lagao, oni nastavljaju s trovanjem svog naroda o tome da sam ja klao, vadio oči… „, rekao je Orić. Na pitanje šta očekuje od bh. organa, rekao je da očekuje „samo profesionalnost“, odnosno da „strukture urade svoj deo posla“.

Osvrćući se na reakciju ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina na njegove istupe u javnosti, Orić je rekao: „O Vulinu neću ništa, jer neverovatno zvuči da je ministar odbrane neko ko nije služio vojsku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari