Nastavak sapunice između ministarke i stranke 1Foto: FoNet/ MGSI (arhiva)

„Ko pogleda Instagram Zorane Mihajlović videće da se u njenom postu konstatuje pobeda demokratskog kandidata u SAD sa posebnim akcentom da je prvi put u istoriji Amerike žena – Kamala Haris – izabrana za potpredsednika. Što su se neki uzbudili zbog te čestitke nije posve jasno, ukoliko nije u pitanju konstantna netrpeljivost i malicioznost prema potpredsednici Vlade Srbije i ministarki energetike“.

To ističu u kabinetu ministarke Zorane Mihajlović komentarišući naslovne strane pojedinih tabloida u kojima se ministarka proziva jer je pre predsednika države Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, čestitala Bajdenu pobedu, dok prebrojavanje glasova još nije završeno.

Pojedini sagovornici Danasa smatraju da je ministarka Mihajlović preuranjenom čestitkom novoj američkoj administraciji zapravo jasno poručila da oni mogu da računaju na nju u novoj podeli karata, a istovremeno je poruku uputila i predsedniku Srbije stavljajući mu do znanja „da nije sama i da ima nekoga ko stoji iza nje“.

Profesor Vladeta Janković i bivši diplomata kaže za Danas da je ministarka Mihajlović postupila mimo svakog reda i osnovne diplomatske pristojnosti.

„Ili se ministarka zaboravila toliko da se trpa tamo gde joj nije mesto, ili su u unutrašnjim sukobima među vučićevcima skinute rukavice“, ocenjuje Janković.

Bivša ambasadorka u Italiji, sada potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, dodaje da se gospođa Mihajlović čestitkom Bajdenu „preko reda“, a posebno rečenicom o demokratiji koja nastaje iznutra, dodatno preporučila novoj administraciji SAD.

„Njenu poruku su dobro razumeli jastrebovi u SNS, pa zato tolika ljutnja i obrušavanje na Mihajlovićevu. Vučić je katastrofalno odigrao sa Trampom, pa postoji opravdana bojazan da će mu nova američka administracija uskratiti blagonaklonst, a nova igračica je sa mnogo elana „utrčala“ na teren“, ocenjuje Rašković Ivić.

Nastavak sapunice između ministarke i stranke 2

I ne samo što se preporučila novoj američkoj administraciji Mihajlovićeva je, po tumačenju Đorđa Vukadinovića, urednika Nove srpske političke misli, pokazala i da nije samo, već da ima nekoga ko joj čuva leđa.

„To je nastavak sage, ili bolje reći sapunice, koja godinama traje između Zorane Mihajlović i njene stranke. Nju već duže vreme prozivaju mediji, poslanici SNS, pa i Vučić lično i uvek se činilo da Mihajlovićeva nakon tih prozivki broji poslednje dane, ali je ona uvek opstajala, pa i napredovala, uprkos tome… Ovaj njen akt aktuelizuje pitanje da li je ona slobodan strelac, ili ima neku moćnu zaštitu na koju može tako da računa“, ističe Vukadinović.

Izvori Danasa iz SNS da je upravo ta neskrivena poruka Mihajlovićeve da iza nje stoji neko moćan i da ona može da radi šta hoće, prilično iznervirala ne samo lidera SNS, već i neke njegove bliske saradnike.

Međutim, juče niko od naprednjaka, pod izgovorom da tu nema šta da se kaže, nije želeo da komentariše njen postupak.

Macura: Učvršćuje moć

„Zorana Mihajlović je žena na poziciji moći, ali od toga žene u Srbiji nemaju skoro nikakve koristi. Pre čestitki svetskim liderima i liderkama ne bi bilo loše da se kao ministarka, potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost najpre osvrnula na položaj žena u Srbiji“, kaže za Danas Tatjana Macura, kopredsednica SMS, i dodaje da sve dok takvog osvrta nema, čestitke koje upućuje liderima samo su u njenom ličnom interesu i učvršćuju njenu ličnu poziciju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “Nastavak sapunice između ministarke i stranke”

  1. G-djo Macura, naravno da je ministarka u zbog lične koristi, kao uostalom i svi ostali u političke m životu Srbije.
    Ko se od njih ostvario u životu pre politike? Niko!
    Sve propali slučajevi, nikogovići, lumpenproleteri i čak otvoreni lopovi i kriminalci.
    I niko od njih sam po sebi nema nikakav integritet, zato i traže pred kim će da kleknu.

  2. I, nije primereno, da ona cestita pre celnika drzave, predsednika i predsednice vlade. To je normalno u celom svetu. Ali, Zorana sve to radi tendeciozno, a zna se i zasto. Samo, izjalovice joj se zelje i nade. Zorana je pametna, vredna, energicna, lepa i elegantna zena. Ali je bolesno ambiciozna.

  3. Pojedine žene zavide gospoji Z.M. na položaju i zaštiti koje uživa, ali malo kojoj imponuje. Što se gospodina Dj. V. tiče, naš’o rupu na saksiji. Ekselencija i profesor, iskusno, da ne kažem prevejano – u sridu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.