NDB u kampanji Srbija protiv diktature 1

Inicijativa Ne davimo Beograd usred je kampanje Srbija protiv diktature gde razgovaramo sa građanima i građankama o bojkotu predstojećih izbora kao prvom koraku u borbi za slobodnu, demokratsku i solidarnu Srbiju, kaže za Danas Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd, u odgovoru na pitanje da li su aktivisti i predstavnici ove organizacije zadovoljni kampanjom bojkota izbora zakazanih za 21. jun.

Ne davimo Beograd je do sada obišao Apatin, Sombor, Novi Sad i Pančevo, gde su sa lokalnim organizacijama i članicama Građanskog fronta učestvovali na seriji tribina koja se, prema rečima sagovornika Danasa, nastavlja posetama Nišu i Kuli, 14. i 17. juna.

– U Beogradu smo ispred institucija kao što su RIK i RTS, koje pored ostalih smatramo odgovornim za nedostatak uslova za fer izbore, organizovali protestne akcije na taj način podsećajući građane da bi institucije sistema trebalo da brane demokratske principe, a ne da budu ispostava naprednjaka. Takođe, u Beogradu smo aktivni na većem broju lokacija gde organizujemo štandove i podelu informativnog materijala. Ovog vikenda imaćemo čak pet lokacija na kojima ćemo razgovarati sa građanima. Naši aktivisti za vikend će biti na frekventnim mestima na Voždovcu, Vidikovcu, Zelenom vencu, Novom Beogradu i Vračaru – ističe Lazović za naš list.

Dodaje da je Ne davimo Beograd pokrenuo emisiju „Naš grad LIVE“, koja se emituje svakog utorka u 20 časova.

– U prve dve epizode razgovarali smo o bojkotu, ali i o podršci koju inicijativa pruža Mariji Lukić odlascima na rošišta, prvo u Brusu, a zatim i u Kruševcu, kao i o redovnim aktivnostima inicijative. Kroz emisiju želimo da pružimo mogućnost gledaocima da postavljaju pitanja i komentare, na koje se trudimo da odgovorimo. Na svim ovim javnim aktivnostima naišli smo na veliku odlučnost građana da ne pristaju na lažirane izbore, koji za posledicu imaju sve lošiji život svih nas. Uprkos kakofoniji političkih lidera koji nevešto nalaze opravdanja za svoje kalkulacije građanima je jasno da učešće na nameštenim izborima vodi daljem urušavanju našeg društva i pristajanju na naprednjačku diktaturu – kaže sagovornik našeg lista.

Na svim ovim javnim aktivnostima naišli smo, napominje on, na veliku odlučnost građana da ne pristaju na lažirane izbore, koji za posledicu imaju sve lošiji život svih nas.

– Uprkos kakofoniji političkih lidera koji nevešto nalaze opravdanja za svoje kalkulacije i opravdanja za izlazak na nameštene izbore, građanima je jasno da učešće u ovom procesu vodi daljem urušavanju našeg društva i pristajanju na naprednjačku diktaturu – zaključuje predstavnik Ne davimo Beograd za naš list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari