Nema još uvek epiloga afere "montirani kafanski razgovori" 1Foto: N1

I dalje se ne zna politička sudbina Nikole Jovanovića, trenutno samostalnog odbornika u Skupštini Beograda, nakon afere „montirani kafanski razgovori“.

Jovanovićevim imenovanjem na čelo odborničke grupe Saveza za Srbiju praktično je i formalizovan u proleće 2018. postojanje ove opozicione grupacije koja je ovog leta ugašena i umesto nje proglašena labavija Udružena opozicija Srbije.

Od očekivanog prelaska Jovanovića iz Narodne stranke u neku drugu stranku, zasad, barem u javnosti nema ništa.

U aferi „kafanski razgovori“ letos su se pojavili snimci na kojima se čuje kako Jovanović za Vuka Jeremića, predsednika NS govori da je polu-Bošnjak i da „nema čoveka koji mu nije rekao da beži od tog Pozderca“, kao i da ne shvata kako je Jeremić „mogao da postavi Hermana“, na čelo odbora u Kragujevcu.

Boris Herman, pedagog koji je na doktorskim studijama na kragujevačkom Pravnom fakultetu, mlađi čovek na šumadijskoj političkoj sceni koji je u kragujevačkoj javnosti najpoznatiji po humanitarnom radu.

Pored ostalog, aktivan je i u Udruženju Posle kiše koje okuplja bivše pitomce kazneno – popravnih domova u Požarevcu (Zabela), Nišu i Valjevu i aktivno radi na njihovoj društvenoj rehabilitaciji i ponovnom uključivanju u život izvan kriminalnog miljea.

Herman je svojevremeno bio istaknutiji aktivista stranke Verka Stevanovića – Zajedno za Šumadiju, iz koje je istupio kad je, kako kaže, počeo da primećuje da pojedini funkcioneri ZZŠ lične potrebe stavljaju iznad političkih, ekonomskih i drugih interesa Kragujevca i Šumadije.

U poslednjih godinu dve dana, Boris Herman je predsednik Gradskog odbora NS u Kragujevcu, i na tu funkciju, koliko je javnosti poznato, izabran je potpuno regularno, na Izbornoj skupštini kragujevačkog ogranka NS, kojoj su prisustvovali i ljudi iz Beogradske stranačke centrale.

Šta je tu, onda, zasmetalo Nikoli Jovanoviću? Pa, to što se, kako je i sam naveo, čovek koji vodi odbor NS u srcu Šumadije – preziva Herman. (najčešće ga imaju pripadnici jevrejske grupe Aškenazi – prim. Z.R.)

Boris Herman juče za naš list kaže da on nije reagovao na rečeni stav doskorašnjeg stranačkog kolege, ali da jesu pojedini njegovi prijatelji koji su, na društvenim mrežama, žešće uzvratili Nikoli Jovanoviću. Nije se, veli, ni iznenadio Jovanovićevom izjavom, jer je „svestan koje prezime nosi“.

Taj Jovanovićev stav, smatra Herman, ponajviše govori o njemu samom (Jovanoviću)…

Boris Herman je pre nekoliko nedelja dao kratku izjavu za TV N1 u kojoj je naveo da ga nije pogodilo to što je bivši potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pominjao njegovo prezime u negativnom kontekstu, i dodao da to više govori o samom Jovanoviću.

„Jovanović je uspeo da za pet minuta razgovora upropasti svoju političku karijeru i da u pet minuta opiše sebe govoreći i o predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću i o meni“, rekao je Herman.

Istakao je da podržava Jeremićev stav da više nije moguća saradnja sa Jovanovićem, u kojoj god on organizaciji bio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari