Nikodijević: Sednica Skupštine grada 7. juna 1Foto: Sekretarijat za informisanje grada Beograda

Sednica Skupštine grada na kojoj će biti izabran novi gradonačelnik Beograda biće održana 7. juna, izjavio je za Beoinfo predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević.

„Na toj sednici će, pre svega, biti zamenjeni mandati odbornika koji su između dve sednice podneli ostavku, a potom, kada potvrdimo mandate novim odbornicima u Skupštini grada, prelazimo na izbor gradonačelnika, njegovog zamenika i članova Gradskog veća. Zakon predviđa da kandidata za gradonačelnika predlaže predsednik Skupštine grada, a potom će gradonačelnik predložiti svog zamenika i svoj tim koji čine članovi Veća. Vodi se objedinjena rasprava i glasa se u paketu za gradonačelnika, zamenika i članove Veća“, objasnio je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, procedura za taj izobr je ista kao i za izbor predsednika Skupštine grada, glasa se tajnim glasanjem, zaokruživanjem za i protiv na listiću, iza paravana.

„Ne očekujem nikakva iznenađenja, već da Skupština prođe u najboljem redu i da Beograđani od 7. juna, kao što smo i obećali, u zakonskom roku dobiju novog gradonačelnika i novi tim koji će u naredne četiri godine voditi Beograd“, naglasio je Nikodijević.

Ime gradonačelnika ću predložiti odbornicima 7. juna ujutru, naveo je on, i dodao da će tada odbornici biti upoznati sa imenom budućeg gradonačelnika.

„Zakon kaže da gradonačelnika predlaže predsednik Skupštine sa govornice i nema potrebe da ga pre toga najavljujemo“, nagasio je Nikodijević.

On je istakao da su Siniša Mali i Aleksandar Antić do sada podneli ostavke na mesta odbornika zbog prelaska na druge funkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari