Nikodijević: Sednica Skupštine grada 7. juna 1Foto: Sekretarijat za informisanje grada Beograda

„Na toj sednici će, pre svega, biti zamenjeni mandati odbornika koji su između dve sednice podneli ostavku, a potom, kada potvrdimo mandate novim odbornicima u Skupštini grada, prelazimo na izbor gradonačelnika, njegovog zamenika i članova Gradskog veća. Zakon predviđa da kandidata za gradonačelnika predlaže predsednik Skupštine grada, a potom će gradonačelnik predložiti svog zamenika i svoj tim koji čine članovi Veća. Vodi se objedinjena rasprava i glasa se u paketu za gradonačelnika, zamenika i članove Veća“, objasnio je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, procedura za taj izobr je ista kao i za izbor predsednika Skupštine grada, glasa se tajnim glasanjem, zaokruživanjem za i protiv na listiću, iza paravana.

„Ne očekujem nikakva iznenađenja, već da Skupština prođe u najboljem redu i da Beograđani od 7. juna, kao što smo i obećali, u zakonskom roku dobiju novog gradonačelnika i novi tim koji će u naredne četiri godine voditi Beograd“, naglasio je Nikodijević.

Ime gradonačelnika ću predložiti odbornicima 7. juna ujutru, naveo je on, i dodao da će tada odbornici biti upoznati sa imenom budućeg gradonačelnika.

„Zakon kaže da gradonačelnika predlaže predsednik Skupštine sa govornice i nema potrebe da ga pre toga najavljujemo“, nagasio je Nikodijević.

On je istakao da su Siniša Mali i Aleksandar Antić do sada podneli ostavke na mesta odbornika zbog prelaska na druge funkcije.