Nikolić: Divno je videti ostvareni projekat 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Bivši gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić juče je prisustvovao otvaranju prve nadzemne garaže u centru Kragujevcu, za koju je, u oktobru prošle godine, položio kamen temeljac.

Nikolić je juče sa aktuelnim gradonačelnikom Nikolom Dašićem, te direktorom KP Šumadija Nemanjom Dimitrijevićem, presekao vrpcu i pustio u rad novosagrađenu nadzemnu garažu, napravljenu, inače i uzgred, usred stambenog bloka u centru Kragujevca, čemu su se stručna javnost i žitelji tog bloka dugo i, kako se ispostavilo, bezuspešno  suprotstavljali.

– Divno je videti da je ovakav projekat realizovan. Samo Beograd, na Obilićevom vencu, ima ovakvu garažu. Procena je da će ova garaža da finansira izgradnju narednih garaža. To je bila ideja i nadam se da će da se istraje u tome, rekao je juče Nikolić.

Dok je bio na gradonačelničkoj funkciji Radomir Nikolić se u javnosti retko pojavljivao, konferencije za štampu nije držao.

Medije je, sudeći po činjenici da za šest godina koliko je bio na vlasti, nijednom nije raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja, prezirao, a ni novinari nisu marili za njega.

Lokalni portali pišu i da je višemesečna policijska istraga o  navodnim malverzacije direktora kragujevačke Energetike Milana Ćirovića koja se dovodi u vezu sa Radomirom i njegovim ocem i bivšim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem obustavljena.

Bivši gradonačelnik Kragujevca se u medijima ponekad pominje i zbog svastike Snežane Ćirković, koju je pre nekoliko godina postavio na funkciju direktora Javno stambenog preduzeća, a koju zaposleni optužuju za mobing i malverzacije.

U pismu aktuelnom gradonačelniku Nikoli Dašiću, grupa zaposlenih u Javnom stambenom tvrdi da je Nikolićeva svastika, u sumnjivim poslovima sa javnim izvršiteljima i brojnim advokatima, pričinila „veliku štetu tom preduzeću, koja se meri desetinama miliona dinara“…

Zanimljivo je da Radomir Nikolić na izborima 21. juna nije bio na lokalnoj, ni na republičkoj izbornoj listi Aleksandar Vučić – Za našu decu.

Smatra se da je on „prva žrtva“ Vučićeve čistke kadrova.

Radomir Nikolić je nedavno smenjen i sa funkcije predsednika Gradskog odbora SNS u Kragujevcu, dok je odbor kojim je rukovodio – raspušten.

U delu javnosti se smatra da od čistke u SNS nema ništa, te da su rečene najave samo deo kontinuirane Vučićeve kampanje, namenjene prevashodno biračkom telu SNS koje, iako strogo disciplinovano „štapom i šargarepom“, ipak ne može a da ne vidi bahatost, neozbiljnost i gramzivost naprednjačkih državnih i lokalnih šerifa.

Spekulisalo se u medijima i da je Radomir Nikolić viđen za novog ambasadora Srbije u Kini, ali se sada, nakon razrešenja i sa partijske funkcije, to više ne pominje…

Porodična rakija „tomovača“ se, tvrde upućeni, u Kini dobro prodaje i bez tog ambasadorskog imenovanja.

Ne pominje se više ni postavljenje Nikolića na mesto državnog sekretara u nekom od ministarstava u Vladi Srbije.

Nikola Dašić, koji je i Nikolićev kum, kaže da za Radomira Nikolića u gradskim stranačkim organima „uvek ima mesta“, ali nije precizirao na koji način i na kom mestu u stranci bi bio angažovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari