Nikolić u Kini razgovarao sa predstavnicima kompanije za gradnju i nekretnine 1Tomislav Nikolić Foto: EPA/FEHIM DEMIR (arhiva)

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje Srbije sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić prvog dana boravka u Kini tokom sajma CIFIT razgovarao je sa predstavnicima kineske kompanije koja se bavi izgradnjom, prodajom i upravljanjem komercijalnih nepokretnosti, saopštio je danas Nacionalni savet.

Nikolić istakao je da Srbija i Kina imaju potpisan Sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu i da je saradnja prvenstveno počela kroz realizaciju infrastrukturnih projekata, a da se proširila na sve oblasti saradnje.

„Iskreno se nadam da će sastanci kineskih i srpskih privrednika kao i naših zvaničnika, tokom sajma CIFIT 2019 doprineti razvoju odnosa kineskih provincija i Srbije, kao i sveobuhvatnih odnosa naših dveju država. Srbija je ocenjena kao stabilna država za nove investicije i svi koji žele da investiraju u Srbiju kod nas su dobrodošli“, rekao je Nikolić.

Predstavnici kineske kompanije „China New City Commercial Development“ iz provincije Anhui izrazili su zainteresovanost za izgradnju stambenih objekata u Srbiji, posebno u Beogradu i na području reke Dunav.

Oni su naveli da je njihova kompanija veoma uticajna u Kini i medju kineskim privrednicima, kao i da ima sedište u Nemačkoj ali da želi dalje da razvija svoje poslovanje u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari