Niš: Vlado Georgijev govornik na večerašnjem protestu "1 od 5 miliona" 1Foto: Vesna Torović (Arhiva)

Pokret mladih „Za Niš bez straha“ najvio je da će jedan od govornika na večerašnjem desetom po redu protestu „1 od 5 miliona“ biti naš poznati pevač Vlado Georgijev.

Protest će kao obično početi u 18 časova na Trgu kralja Milana.

Pokret mladih „Za Niš bez straha“ koji u tom gradu organizuje proteste „1 od 5 miliona“ zahteva ostavku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu.

Pokret će zatražiti da se zaustavi isključenje struje socijalno ugroženim građanima, da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih građana i da se preispita cena daljinskog grejanja.

Vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore gradu Nišu takođe je jedan od zahteva Pokreta mladih „Za Niš bez straha“.

Organizovanje protesta u Nišu podržali su Savez za Srbiju, Pokret Dosta je bilo, Pokret slobodnih građana i sindikat Sloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari