Niška banja: Politički bizarna gimnastika 1

Opoziciona Niška inicijativa pozvala je juče Radeta Rajkovića, predsednika Skupštine grada Niša i čelnika Partije socijalista (PS) u tom gradu, da se izjasni o preletanju Suzane Stamenković, zamenice predsednika opštine Niška Banja i obornice PS u skupštini te gradske opštine, u ekstremno desničarsku stranku Srpska desnica, na čijem je čelu Miša Vacić.

– Niška inicijativa poziva magistra Rajkovića da objasni motive ove politički bizarne gimnastike njegove dojučerašnje stranačke kolegnice i izjasni se o sledećem: da li je Pokret socijalista i dalje levičarska kombi opcija, koja se svim srcem zalaže za prava radnika, seljaka i ministra Vulina, ili je njihov pravi politički identitet zapravo obelodanjen upravo ovom laganom i nonšalantnom kokecijom sa ponosnim zagovaračima fašističkih ideja, upitao je gradski odbornik Dejan Petković u ime Niške inicijative.

Funkcionerka Gradske opštine Niška Banja pristupila je početkom ovog meseca Srpskoj desnici, a informacija o tom “transferu”, koji je označen kao “jačanje” te stranke, objavljena je na njenom fejsbuk profile, uz fotografije funkcionerkinog rukovanja sa Vacićem, kao i njene pristupnice. Ona je svoj prelazak sa takozvane levice na krajnju desnicu obrazložila željom da doprinese “novoj političkoj misli” i “svežim idejama”.

– Iz opanaka u čizme, iz partizana u četnike, iz sunita u šiite, iz žaba u zunzare. I u ljudskom, i u svetu životinja, bila bi ovo vrsta jednog krajnje neprirodnog i bludnog preobražaja, ali ne i na prežalosnoj politikantskoj sceni Srbije. Ako bi se ovog besmislenog stranačkog lupinga i drogiran čovek postideo, koja se to vrsta ljudi i zarad čije naklonosti slika i rukuje sa polupismenim fašistom, dičeći se svojim plitkoumijem kao božjim darom i blagoslovom, upitao je Petković u saopštenju. On je upitao i ko je ta žena i zašto su nju baš odabrali da bude tužno-smešni protagonista nekakve “nove političke misli” na deponiji starih apetita i trpezi jedne nove i napredne proždrljivosti?

– Kome se to ona u vlasti zamerila da bude tako olako isturena na grudobran budalizmu i klovnovijadi, do sad neviđenoj na ovim prostorima, naveo je.

Vacić je nakon ulaska Stamenkovićke u stranku koju vodi kazao da je “izuzetno ponosan što je jedna uspešna žena, pre svega majka, dala svoje poverenje Srpskoj desnici”. On je rekao da je to veoma važno za tu stranku, koja intenzivno radi na stvaranju svoje infrastrukture, ali i za “dobrobit Niša”.

– Kao žena, majka i Srpkinja uvek ističem potrebu za postojanjem tradicionalne porodice. Srpska desnica se zalaže se za očuvanje srpske tradicije i slavne istorije od zaborava. Ona je tu da brani i čuva sve ono što predstavlja Srbin i Srbija, rekla je Stamenkovićka medijima, dodajući da Srpska desnica treba da donese “novu političku misao”, “svežu ideju”, “novu nadu” i “novi način života”. Stamenkovićki je ovo četvrta politička stranka čiju partijsku knjižicu ima. Ona je prethodno bila i članica Srpske radikalne stranke i Stranke ujedinjenih penzionera.

 

Ostaje u lokalnoj vlasti?

Suzana Stamenković je kazala novinarima da “ostaje deo vlasti u Niškoj Banji”, ocenjujući da će to biti i njena nova stranka, koja je inače sastavni deo vladajuće koalicije na republičkom novou, ali ne i na nivou Grada i opštine Niška Banja. Predsednik gradske opštine Niška Banja Dejan Jovanović, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), po ovom pitanju nije se konkretno izjasnio, rekavši da će “morati da konsultuje Gradski odbor SNS-a u Nišu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari