NKD traži smenu gradonačelnika Niša 1Foto: Sajt Aerodroma Niš

Nacionalna koalicija za decentralizaciju zahteva neodložnu smenu Gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, inače postavljenog iz Beograda i svih trenutnih članova Gradskog veća Grada Niša.

U subotu u 17 časova na Trgu Kralja Milana će se održati protest građana protiv predaje aerodroma republičkoj vlasti.

-Ovo  je sraman čin. Podsećamo da je aerodrom razvijan parama Nišlija i Nišlijki, da je to aerodrom koji pripada nama, a ne privremenoj vlasti u Nišu. Reč je o resursu koji smo gradili za budude generacije Nišlija i niti jedna vlast nema prava da nam to oduzima-navodi Mladen Jovanović, predsednik Upravnog odbora NKD.

On podseća da građani Niša I juga Srbije, koji koriste ovaj aerodrom, nisu dobili  odgovore na ključna pitanja.

-Neka od tih pitanja su: Kakvi su planovi Republike sa aerodromom? Ukoliko je plan Republike da aerodrom ide u koncesiju, kakvu korist mogu od toga očekivati Nišlijke i Nišlije s obzirom na svoja ulaganja iz budžeta i učešda u poslovanju aerodroma? Koliko će novca Republika investirati u niški aerodrom , u kom periodu i sa kojom namenom? Kakav je plan Republike za dalji razvoj letova iz Niša?-pita

Prema njegovim rečima, Republika Srbija je već decenijama kočila razvoj aerodroma u Nišu, kao I da je “ predsednik Srbije  Aleksandar Vučić već govorio, bez ikakvih argumenata, o tome da naš aerodrom stvara štetu Beogradu”.

-NKD se najoštrije suprotstavlja odluci Gradskog veća da posluša naređenje iz Beograda jer su 22. januara ove godine usvojili plan poslovne strategije JP Aerodrom Niš za period 2017-2027, u kojem se niti jednom rečju ne spominje ustupanje aerodroma u Nišu Republici Srbiji.U planu se predviđa neto dobit od skoro 585 miliona dinara do 2027.godine u okviru trenutne vlasničke strukture i načina rada. Ovakav vid centralizacije uništava Srbiju već više od 20 godina. Članovi Gradskog veda i gradonačelnik su ovim činom svoj privatni interes zadržavanja političkih pozicija stavili iznad interesa građana Niša-konstatuje Jovanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari