Nogo: Predstavljaću u parlamentu politiku zbog koje sam i izabran 1Srđan Nogo Foto: Dveri

Bivši funckioner Dveri Srdjan Nogo izjavio je danas da su on i Zoran Radojičić odlučili da formalizuju isključenje iz Dveri, izađu i iz poslaničke grupe u Skupštini Srbije i nastave da na najbolji način predstavljaju poliitku za koju su izabrani i gradjane koji su ih birali.

Nogo, koji je pre dva meseca isključen iz Dveri rekao je da do danas nije izašao iz poslaničke grupe jer je opozicija bojkotovala parlament, ali da on i Radojičić pretpostavljaju da će se opozicija u maju vratiti u skupštinu pa žele da nastupaju tada samostalno.

„U ovom periodu je bio bojkot i nije predstavljalo problem kada se ne učestvuje u radu, ali kako sad izgledaju stvari opozicija će se vratiti u Skupštinu i nisam hteo da me događaji zatiču, pa smo odlučili Radojičić i ja da formalizujemo naše isključenje i izašli smo i samim tim nema poslaničke grupe Dveri više“, rekao je Nogo agenciji Beta.

On je kazao da očekuje da se opozicija vrati u skupštinu u maju, za kada je najavljena sednica o Kosovu.

„Sve je to jedno veliko foliranje oni će se u maju vratiti, pa ne bi Dragan Đilas pravio poslanički klub da nema izbor biće u redovnom terminu i zato se u maju ubacuje Kosovo kao pokrivalica za povratak opozicije“, ocenio je Nogo osvrćući se na formiranje poslaničke grupe na čijem je čelu Marinika Tepić, potpredsednica novonastale Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Poslanička grupa Dveri danas je rasformirana pošto su iz nje izašli Nogo i Radojičić.

Nedavno je tu poslaničku grupu napustio i Miladin Ševarlić, koji je na izbornoj listi bio nestranačka ličnost. Iz poslaničke grupe je izašao jer nije želeo da bojkotuje rad parlamenta.

Od sedam poslanika koji su nekada činili poslaničku grupu Dveri privrženi lideru te stranke Bošku Obradović ostali su još Dragan Vesović, Ivan Kostić i Marija Janjušević.

Za poslanički klub potrebno je najmanje pet poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari