Nova stranka: Promena naziva ulica iz bivše SFRJ još jedno urušavanje identiteta Beograda 1

Najava gradskih vlasti o promeni imena ulica u Beogradu koje nose nazive po toponimima iz bivše Jugoslavije predstavlja „još jedno urušavanje“ identiteta glavnog grada, ocenila je danas Nova stranka.

„Umesto da rešava realne probleme, gradska vlast se obračunava sa prošlošću i na najprizemniji način promenu imena kultnih prestoničkih ulica objašnjava time da ‘ni u tim sredinama ništa srpsko nije dobrodošlo“, stoji u saopštenju Nove.

Ocenjuje se da je „režimu kojem su mračnih 90-tih godina sukobi, ratovi i govor mržnje bili sinonim, očigledno teško da se odmakne od prošlosti, pa se sada, umesto da gradi dobrosusedske odnose u regionu, razračunava ni manje ni više nego preko besmislene aktivnosti promene imena centralnih beogradskih ulica“.

„I sve to dok kao stvarni i veliki problemi Beograđana i dalje stoje Savski nasip, parkić na Banovom brdu, raskopane i nezavršene ulice, snabdevanje vodom i strujom, kanalizacija, enormno zagadjenje“, ocenili su iz Nove stranke.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

19 reagovanja na “Nova stranka: Promena naziva ulica iz bivše SFRJ još jedno urušavanje identiteta Beograda”

  1. Kad u Zagrebu i Sarajevu bude „Beogradska ulica“, neću imati ništa protiv da i u Beogradu bude „Zagrebačka“ i „Sarajevska“ ulica.

  2. Gospodo iz Nove Strsnke, niste se bunili kada su ulice sa toponimima iz Srbije ili imenima značajnih Srba brisani u federaciji BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, BJR Makedoniji. Tada ste ćutali jer zbog nečega ili nekoga niste smeli da reagujete. Bratstvi i jedinstvo više ne postoji, samo finansijski interesi.

    • @Pepi Niš***U kom periodu su menjana imena ulica u BiH,Hrvatskoj,Sloveniji,CG,Makedoniji? A Nova stranka je osnovana 2013.god. tako da ni teoretski nisu mogli da se bune.Uostalom,šta se tiče neke srpske stranke unutrašnje delovanje drugih država? Kako bi izgledalo kada bi neka slovenačka partija postavila kao međunarodni problem što više ne postoji Pohorska ulica na NBGD?

  3. Pretpostavljam da će i SPC promeniti naziv Zagrebačko-Ljubljanske eparhije?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.